Továbbra is a legkényelmesebb, legjobban szabályozható fűtés a gázkazán!

Nyakunkon a tél, ezzel együtt pedig hamarosan beköszönt a fűtési szezon is. Ha még nem tudja, hogy miként is oldja a fűtést otthonában, ha olcsóbban működő fűtést szeretne néhány dolgot tudnia kell.

A mai korszerű gázkazánok mellett több olyan érv is szól, mely szerint a két évtizedes korhoz közel álló régi cirkót inkább le kéne cserélni. Egy mai, korszerű elektronikával szerelt sokkal nagyobb hatásfokú és biztonságosabb kazán rövid idő alatt be fogja bizonyítani, hogy anyagilag is és komfortosság szempontjából megérte.

Zárt égésterű fali gázkazán, kondenzációs gázkazán
Egy mai modern – pl. kondenzációs gázkazán – sokkal jobb hatásfokú, ami akár 20-25% megtakarítást is eredményez megfelelő vezérlés mellett.

A német Viessmann kondenzációs kazán típusaival mint újdonsággal több évtizede jelentek meg a nyugati piacokon. Ezek a kazánok különösen gazdaságosak, mert a füstgázokban lévő rejtett hőt is hasznosítják. Az azóta eltelt idő lecsökkentek a magas árak és ez elérhetővé tette átlag felhasználók számára is a különösen gazdaságos technológiát, miközben műszakilag – pl. a fűtési teljesítmény szabályozhatósága a mátrix égőnek köszönhetően – még tovább is fejlődött.

Egy korszerű márkás kondenzációs vagy zárt égésterű fali gázkazán ma már sokkal biztonságosabb és csendesebb üzemű is mint pl. a régi C sorozatú – elavult gravitációs kéménnyel szerelt – cirkó kazánok és kombi gázkazán használati melegvizet is ad. Esztétikai kialakításuk miatt a lakás bármely pontján elhelyezhetőek, s elektromos védettségük miatt a legtöbb akár a kád fölé is szerelhető. Persze a jó szabályozhatóságból származó előny akkor jön elő, ha megfelelő programozható termosztát is fel van szerelve. Ennek okos mértéktartó beprogramozása nagyon fontos feladat, ekkor lehet igazán sokat megtakarítani úgy, hogy a komfort érzet szinte nem is csökken. A Kazán Bolt Webáruház segítségével tájékozódhat az egyes kazánok ára és szolgáltatásai között és persze kiváló áron be is szerezheti.

Szabályozás, vezérlés
A gázkazán külső hőmérséklet érzékelős programozható termosztáttal a legkomfortosabb fűtési megoldást kínálja. A gázkazán a külső hőmérséklet érzékelő segítségével elébe tud menni a lehűlésnek – figyelembe veszi az épület tömegéből adódó hő tehetetlenséget is – s szép óvatosan elkezd ráfűteni már akkor, mikor kint csökkent a hőfok de ez belül még nem jelentkezik. Ennek eredménye egy nagyon kisimult egyenletes működés, amiben nincsenek felesleges hőmérséklet lengések. Nagyon gazdaságos működést eredményez. Olyan ez, mint autóval szép egyenletes tempóban menni alacsony fordulaton, nagy gázadások nélkül. Ez a megoldás különösen akkor javasolt, ha kondenzációs gázkazán mellett döntött mert ezek a típusok alacsony hőmérsékletű üzem mellett – ami az ilyen vezérlésből egyébként következik – tudják az igazán kiemelkedő hatásfokot biztosítani.

A gázkazánok legelterjedtebb megoldása napjainkban a fali gázkazán, amíg régen az álló gázkazánt ismerték többen. Az általunk is kínált kombi fali gázkazánok kis helyen és olcsón  kínálnak gázfűtéses komfortot, kényelmet. Ha nagyobb házról van szó, több fürdőszobával, s pl. nagyméretű fürdőkád gyors megtöltése is igény, akkor érdemes a fal gázkazán indirekt tároló tartállyal összeállítást választani. Ebben az esetben nem pusztán átfolyós üzemben kapunk melegvizet, hanem azonnal nagy mennyiségben rendelkezésre áll, ráadásul a villanybojlerekre jellemző felfűtési idő töredéke alatt. A Kazán Bolt Webáruház termék választéka az indirekt tároló alkalmazásával kapcsolatban is többféle megoldást kínál.

Ha alacsony költségek mellett szeretne korszerű kazánt, akkor a Kazán Bolt Webáruházban fog találni megoldást.

Forgalmazott gázkazán márkák: Ariston, Beretta, Saunier Duval, vagy épp a Viessmann, Vaillant és Bosch Önnek csak kell, mi igényeit figyelembe véve segítünk választani!