Tuskómarás szakemberek által

A legtöbb esetben, amikor egy fát kivágnak a tuskóval a többség nem tud mit kezdeni. Persze mindig akadnak kreatív emberek, akik számtalan dolgot ki tudnak hozni a megmaradt tuskóból, azonban van amikor nincs más lehetőség vagy az embernek semmi kedve a dekoráláshoz, a tuskónak mindenképp mennie kell.

Tuskómarás – Ha egy veszélyes helyen lévő vagy bármilyen fát sikerül kivágni, akkor a többség eleinte örül, egészen addig, amíg nem tudatosul, hogy az ott maradt tuskóval is kellene valamit kezdeni. Van, akit nem zavar és ügyet sem vet rá, azonban a legtöbbször nem ez a helyzet. Az ott maradt tuskó ugyanis nem nyújt esztétikus látványt, más részről sok esetben balesetveszélyes, különösen, ha kivilágítatlan helyen van. Arról már nem is beszélve, hogy gyakorlatilag nem sok haszna van. A tuskó eltüntetésének is van módja, még pedig tuskómarás által. A tuskómarás történhet kézi eszközökkel vagy géppel is, ez attól függ, hogy mekkora tuskóról van szó. A kézi módszer tökéletes ki méretű tuskók esetén. Ekkor a gyökereket el kell vagdosni különféle kéziszerszámok, például ásó segítségével és kifordítani a földből.

Bizonyos esetekben felesleges kézi módszerekkel próbálkozni. Nagyobb fák esetén a gyökerek nagyon vastagok és akár több méter hosszúak is lehetnek, tehát a kézi szerszámok gyakorlatilag nem sokat érnek ilyen esetekben. A gépi tuskómarás nagy méretű tuskók esetében tökéletes, azonban annyi hátránya van, hogy helyigényes folyamat. Ha a gyökérzet benőtt különféle tárgyak alá, mint például kerítés, akkor a tuskómarás nem lehetséges, vagy pedig meg kell bontani a kerítést. Ha Önnek is tuskómarásra van szüksége és szeretne szakemberek elérhetőségéhez jutni, akkor látogasson el a fakivágás-tuskómarás.hu weboldalra!