Zöldtetők a FitoSystemtől

A zöldtetőnek számtalan előnye van, így nem csoda, hogy egyre többen döntenek úgy, hogy a szürke, lehangoló látványt nyújtó tető helyére izgalmas, a szemet is nyugtató zöld tetőt szeretnének. Természetesen az sem mindegy, hogy milyen a tető, továbbá, hogy ki végzi el a munkát.

Zöldtetők a FitoSystemtől – A zöldtető egyik nagy előnye, hogy igazán esztétikus. Ugyanakkor a zöldtető sokkal több annál, mint valami, amire jó ránézni. Az esztétikum mellett a praktikumnak is nagy szerepe van. Tagadhatatlan tény, hogy az energiaárak folyamatosan növekednek, ám a zöldtetőnek köszönhetően emiatt nem kell, legalábbis kevésbé kell aggódni, mivel a zöldtető nyáron hűt, télen fűt. A zöldtető alkalmazásával a hőingadozás csökkenthető, ami azért is lényeges, mert így az épület szerkezetének élettartama is meghosszabbítható. Ahogy már fentebb is említettük, a zöldtető nem csak szép, hanem előnyei akár számokban is mérhetők, mivel a zöldtető növelheti az ingatlan értékét. Szintén nem elhanyagolható szempont, hogy a termőterület vastagságától függően a zöldtető zöldfelületnek számítható be.

A zöldtetőnek tehát számos előnye van, azonban minden esetben előzetesen szükséges statikus véleményét kikérni. Különösen tetőkertek esetén fontos figyelembe venni a tetőszerkezet terhelhetőségét. Zöldtetők döntően lapos vagy enyhe lejtésű ferde tetőre készülnek. Ennek oka, hogy az ilyen tetőkön jóval egyszerűbb és kevesebb költséggel jár a kialakítás. A legfontosabb talán mégis az, hogy olyan szakember végezze a zöldtető kialakítást, aki munkájára igényes, több mint 10 éves referenciákkal rendelkezik és garanciát is vállal rá. A jó szakember hasznos tanácsokkal tudja ellátni a kezdetektől egészen az utolsó simításokig, hogy Ön is egy zöldtető büszke, gondtalan tulajdonosa lehessen.