A Html programozás az interneten is elsajátítható

A HTML (Hypertext Markup Language) a weblap és annak tartalmának felépítésére szolgáló kód, például a tartalomhoz strukturálható bekezdések sorozatában, a felsorolt ​​pontok listájában stb.

Html programozás elérhető a webiskola.hu weboldalon, tehát ne habozzon, ha mindent meg akar tudni a html programozásról, akkor itt a helye nálunk. A HTML nem programozási nyelv; ez egy jelölő nyelv, amely meghatározza a tartalom felépítését. A HTML egy sor elemből áll, amelyeket a tartalom különféle részeinek bezárására vagy beburkolására használ, hogy egy bizonyos módon megjelenjenek, vagy egy bizonyos módon működjenek. A becsatoló címkék egy szó vagy kép hiperhivatkozását vihetik át máshova, dőlt szavakat írhatnak, nagyobbá vagy kisebbé tehetik a betűtípust stb. A HyperText az a módszer, amellyel mozoghat dolgokat az interneten – a hiperhivatkozások nevű speciális szövegre kattintva, amely a következő oldalra vezet. A hiper azt jelenti, hogy nem feltétlenül lineáris – vagyis a linkekre kattintva bármikor átmehet az internet bármely pontjára – nincs meghatározott sorrend, amiben a dolgokat megteheti.

A HTML egy nyelv, mivel kódszavakkal és szintaxissal rendelkezik, mint bármely más nyelv. A HTML rövid kódok sorozatából áll, amelyeket a webhely szerzője gépelt be egy szövegfájlba – ezek a címkék. A szöveget ezután html fájlként menti, és egy böngészőben, például az Internet Explorer vagy a Netscape Navigator segítségével tekintheti meg. Ez a böngésző elolvassa a fájlt, és a szöveget látható formába fordítja, remélhetőleg azt az oldalt jeleníti meg, amelyet a szerző szánt neki. Saját HTML-kód megírása a címkék helyes használatát követeli meg a helyes oldal létrehozásához. HTML oldalak létrehozásához a kezdetleges szövegszerkesztőtől kezdve a hatékony grafikus szerkesztőig bármit felhasználhat. Weboldalunkat is használhatja, a webiskola.hu-ra kattintva.