A kerti fólia hatalmas segítség a növénytermesztés során

A háztáji növénytermesztés nem csupán azért kiváló hobbi, mert így ellenőrzött minőségű zöldséget és gyümölcsöt fogyaszthat a család, de a természet közelsége és a fizikai tennivalók a lelkiállapotunkra is jó hatással vannak. Persze csak akkor, ha ténykedéseinket siker koronázza, hiszen a kudarc hamar kedvünket szegheti. Szerencsére ehhez nincs szükség túl sok mindenre, a legfontosabb pedig a kitartó odafigyelés.

Egy megfelelően paraméterezett kerti fólia ugyanakkor hatalmas könnyebbséget jelent, főképp az indulásnál. Ugyan a palánták beszerzése más forrásokból is megoldható, ám kétségtelenül a legkézenfekvőbb, ha már azokat is mi magunk keltetjük ki. Erre a hazai klíma és a talaj nem épp a legmegfelelőbb, ám már a tavaszi időszakban könnyedén megteremthetjük a szükséges feltételeket. Ehhez csupán egy kerti fólia szükséges, ami kellő hőmérsékletet biztosít, mindemellett pedig használatával a belső páratartalom is a megfelelő szinten tartható. Kezdésnek akár egy házilag összerakott kisebb egységgel is kezdhetünk, ezt idővel azonban szinte biztosan kinőjük majd és elengedhetetlenné válik egy profi sátor beszerzése.

A kerti fólia választék szerencsére hatalmas, így könnyedén megtaláljuk azt a kivitelt, ami igényeinkhez leginkább passzol. Amennyiben az eredményesség a legfontosabb, akkor a félköríves felépítés mellett tegyük le a voksunkat, a növények szempontjából ugyanis ezekben a legideálisabbak a fényviszonyok. A méret meghatározása ugyanakkor komoly dilemmát jelenthet. Ezt a legkönnyebben úgy védhetjük ki, ha már jó előre megtervezzük az ágyásokat és ahhoz igazítjuk a kerti fólia dimenzióit. A vázon semmiképp sem érdemes spórolni, hiszen a stabilitás kardinális kérdés és főképp nagy viharok során bír döntő befolyással, mennyire ellenálló a felépítmény.