A két legjobb autós film

Rengeteg különféle témájú filmet ismerünk és mindenkinek megvan a maga kedvence. Az autós témájú filmek közül is megvannak azok, amelyek híresebbé váltak az évek során. Minden évben újabb és újabb autós filmek kerülnek vetítésre a mozikban, azonban kevés köztük az, amelyik igazán meghatározó, egyedi és korszakalkotó.

Mutatjuk a legjobb autós filmeket a ka-autoszerviz.hu internetes oldalon. Az autós filmek központi témája természetesen az autók, a vezetés, a száguldás azonban vannak köztük olyanok is, amelyek egy verseny, mint például a Formula-1 köré épülnek. Sokaknak ismerősen csenghet Ayrton Senna, a világhírű brazil versenypilóta. Az ő emlékére készült 2010-es, Senna címet viselő film, egy igaz történetet dolgoz fel. Sokan úgy tartják, hogy Senna volt a világ legjobb autóversenyzője és a dokumentumfilmben végig követhetjük a tehetséges autóversenyző Forma-1-es karrierjét, amely 1984-ben vette kezdetét és 1994-ig, a tragikus balesetéig tartott. A film bemutatja a versenypályán innen és túl folytatott testi-lelki küzdelmét azért, hogy kiváló pilótává válhasson.

Egy másik ilyen híres film a “Hajsza a győzelemért”, amelyet 2013-ban mutattak be. Ez a film szintén egy igaz történetet dolgoz fel és a dráma filmkategóriába sorolható. Két világhírű Forma-1-es versenyző, Niki Lauda és James Hunt párharcát mutatja be. Az 1976-os Forma-1-es szezon a kettőjük közti küzdelemről szólt. Két teljesen ellentétes jellemről van szó, ahol az egyikük, Lauda az osztrák származású versenyző komoly, fegyelmezett és a másik oldalon pedig Hunt, egy laza, vagány brit pilóta, aki nagyvilági életet élt, bulizott, ivott, mindezt a szezon közben. A film középpontjába a két karakter áll, akik annak ellenére, hogy teljesen különbözik a felfogásuk, mégis mindketten kiváló pilóták.