A legegyszerűbb módszer a wc dugulásának megszüntetéséhez

Nincs szükség a vízvezeték szerelők kelléktárába tartozó eszközökre, de még erős, az egészségre és a környezetre nézve egyaránt veszélyes vegyszerekre sem. Csupán két hozzávalóra, ami garantáltan ott van minden háztartásban.

A duguláselhárítás XIII. kerület egészén már 1 órán belül elérhető, ha a wc megadja magát. Azonban nem biztos, hogy szakemberre van szükség. Mielőtt tárcsáznánk, próbáljunk ki egy módszert, amiről maguk a szakemberek is úgy tartják, nagy hatékonysággal működik. Ha a víz öblítés után nem folyik le, öntsünk néhány kanálnyi mosogatószert a lefolyóba és öblítsük le egy vödör forró – de nem forrásban lévő – vízzel. Hagyjuk hatni néhány percig, majd öblítsük le.

Lehet, hogy néhányszor meg kell ismételni a műveletet, de érdemes próbálkozni, mert a duguláselhárítás XIII. kerület területén dolgozó szakemberei szerint az enyhébb dugulásokkal szinte biztos, hogy el tudunk bánni ezzel a módszerrel. Öblítés előtt érdemes a pumpával is rásegíteni, így könnyebben feloldódik a dugulás vagy elmozdul a lefolyóba akadt tárgy. Ha 3-4 próbálkozás után a víz még mindig nem folyik le, a duguláselhárítás XIII. kerület bármely pontján akár éjjel is megoldható.