A legkülönfélébb vitaminok bevitelének egyszerű módja, a szilva fogyasztás

A nap érlelte, eső áztatta, frissen termett hazai gyümölcsöknek nincs párja. Bizonyára a tavasz közeledtével már mindenki kedvencének időszakát várja. A szilva méltatlanul hátul kullog a legnépszerűbb gyümölcsök listáján. Pedig, ha tudnák mi mindenre jó!

A szilva nem csak csatos üvegbe zárva nyújt kellemes élményt. Számtalan feldolgozási és felhasználási módja létezik. Van, aki befőttként fogyasztja sült húsok mellé, de a derelye is elképzelhetetlen a belőle készült lekvár nélkül, hát még az örök klasszikus szilvás gombóc. Emellé már csak hab a tortán az asztalt verziója. Igen ám, de vajon hányan tudják, hogy a szilva fogyasztásával a kulináris élvezetek mellett hány féle vitaminnal örvendeztethető meg egy szervezet? Bizonyára nem mindenki. Pedig a szilva becsülendő gyümölcs!

Akinek van szilvája az udvarában, garantáltan nem küzd székrekedéssel, hisz rengeteg a rosttartalma, remekül megmozgatja a beleket. Éppen emiatt sokat tisztító kúrákba is beépítik, mert a víztartalma magas, a héjában lévő cellulóz pedig vizelethajtó hatású. Azonban szilvát nem csak emiatt érdemes fogyasztani! A benne található K-vitamin hasznos a csontok fejlődése során, míg az az A-vitamin a látás és a bőr támogatója. Emellett C-vitaminban is bővelkedik. Ez csupán néhány érv a szilva fogyasztása mellett, de természetesen ezt még hosszan lehetne folytatni. A kozertplusz.hu kínálatában szilva is fellelhető, s ezzel a lehetőséggel azoknak sem kell hanyagolniuk a szilva fogyasztást, akik nem termelhetnek saját kertjükben. Nehezen lehetne ennél kényelmesebb módon hozzájutni a szilvához. A weboldalon egyszerűen beállítható a megrendelni kívánt mennyiség, mely megfelelő körülmények között kerül kiszállításra, a rendelés során megadott címre. Szerezzék be időben a kozertplusz.hu oldalról a hazai termelők keze munkájának gyümölcsét, hogy télen is legyen mit levenni a kamra polcról!