A mai időjárás fontossága az üdülési és utazási ipar számára!

Az turisztikai iparág az egyik legnagyobb és leggyorsabban növekvő ágazat világszerte, ahol az időjárás vált az egyik legfontosabb értékesítő tényezővé. A Turisztikai Világszervezet az időjárást és az éghajlatot a legfontosabb befolyásoló tényezőként tekinti a szabadidős úti célok megválasztásában.

A mai időjárás lényegesen fontossá vált ebben az iparban, hiszen a klímaváltozásnak köszönhetően viszonylag sok közkedvelt turisztikai látványosság időjárása is változik évről-évre. Legyen akár egy síút az Alpokba, akár egy tengerparti vakáció Floridában, az időjárás és az éghajlat a befolyásoló tényezője a rendeltetési hely megválasztásában, még a költségek és az tervezés előtt is. A kutatások azt mutatják, hogy a mediterrán tengerparton nyaraló emberek 86%-a keresett időjárási információkat a régióról, 81%-uk pedig a foglalás megkezdése előtt tette meg. A turisztikai webhelyek és promóciós anyagok áttekintése azonban kimutatta, hogy a legtöbb idegenforgalmi szolgáltató korlátozott éghajlati információkat szolgáltat a potenciális utazók számára és a leggyakoribb gyakorlat az, hogy csak az átlagos havi hőmérsékletet adja meg.

Mai időjárás
Mai időjárás

Ilyenkor jön jól egy olyan weboldal, például Magyarországi kirándulások során, mint az idojaras.info, ahol akár városokra osztva is megtudhatja hogy milyen időjárás várható ma. A profit maximalizálásának egyetlen módja az lenne, ha a jó felhasználói élmény megteremtése és az ügyfeleknek az igények megadása érdekében ezek is ajánlanák az idojaras.info-hoz hasonló weboldalak részletes időjárás jelentéseit. Itt ugyanis megismerheti a mai, a heti vagy akár a hétvége várható időjárását pillanatok alatt. Látogasson el a weboldalunkra, ha utazást tervez és nézze meg a részletes időjárás jelentésünket, hogy ne érje bosszúság az út során.