A sárgabarack nem csak a pálinkafőzők kedvenc alapanyaga

A sárgabarack vagy, ahogy sokan nevezik, kajszi a legkedveltebb hazai gyümölcsök között kap helyet. Talán vannak, akik nem tudják, hogy az Ázsiából származó gyümölcs a szilvával áll közeli rokonságban.

Magyarországon évente akár 30000 tonna sárgabarack is teremhet, persze ehhez a kedvező időjárás, s a virágzáskori fagymentesség elengedhetetlen. A gondoskodó gazdáknak köszönhetően azok is hozzájuthatnak sárgabarackhoz, akik nem nevelnek saját gyümölcsfákat. Még szerencse, hogy ennyi termelő viseli szívén a kajszik sorsát, más esetben hogyan kerülhetne a karácsonyi zserbóba finom házi baracklekvár? Persze a sárgabarack lekvár és pálinkafőzés mellett kiváló aszalnivaló gyümölcs, továbbá a fagyasztóba téve különböző süteményekbe, levesekbe is tehető.

A sárgabarack nagyon jól hasznosítható gyümölcs, ugyanis bizonyos fajták magbele is fogyasztható, s a magját szeretik különböző kozmetikumok készítéséhez felhasználni. A benne lévő olaj remek hajápoló, hidratáló, s masszázsolajnak sem utolsó alapanyag. A kozertplusz.hu webáruházból bárki megrendelheti a kedvére való sárgabarack mennyiséget, hogy ne múljon el a szezon befőzés nélkül. A weboldal termékei között a Gyümölcs, azon belül a Barack menüpontban található meg a termék, 1 kg-os kiszerelésben. Napi 2-3 sárgabarack képes lefedni az egy napra jutó kálium és A vitamin szükségletet. E vitaminok mellett pedig még gazdag foszforban, kalciumban, s kiváló folsav forrás. A kozertplusz.hu oldalon megrendelhető termelői sárgabarack garantáltan biztonságban érkezik majd a kiszállítási címre. A szolgáltatás elérhetőségéről a kiszállítás gombra kattintva tájékozódhatnak a vásárlók, az irányítószámuk megadásával. Keressék bizalommal az online boltot, hogy friss és zamatos sárgabarackhoz jussanak, kedvező áron!