A szezonautók helyes téli tárolása

Ahogy közelednek a téli hónapok a szezonautók lassan téli álomra hajtják fejüket. Ez azonban nem úgy történik, hogy egyszerűen csak leparkolunk vele az udvarban vagy a garázsban, hanem meg kell tennünk bizonyos előkészületeket, hogy tavasszal ne érjen minket kellemetlen meglepetés.

A szezonautók megfelelő tárolása kapcsán ezen a linken érhet el bővebb információkat! A tárolás során a legfontosabb, hogy gondoskodjunk róla, hogy az autót semmi esetre se érje víz vagy pára. Emiatt különösen fontos, hogy megfelelő helyen tároljuk az autót, hogy a kényszerpihenő alatt se essen át jelentős romláson, így például ne üsse fel a fejét a korrózió. A legjobb opció egy zárható, fűthető garázs, ahol kellemes hőmérséklet uralkodik, hogy az említett veszély ne fenyegesse az autót. Ha nincs lehetőségünk a gépjárművet garázsban tárolni, akkor egy igazán minőségi autóponyva is jó választás lehet. A minőségre mindenképp ügyeljünk, mert egy silányabb termék többet árt, mint használ. Ha rosszul helyezzük fel az autóra, akkor könnyen bejuthat alá a pára, ami korróziót okoz. Némely ponyvák felül egy vastagabb résszel rendelkeznek, így akár a jégeső ellen is védelmet nyújtanak.

Ha nem tudunk fedett helyen megállni, akkor legalább arra ügyeljünk, hogy aszfaltozott, de legalább száraz helyen parkoljunk. A föld és a fű ugyanis rendelkezik némi kipárolgással, aminek következtében az alváz könnyen rozsdásodni kezdhet. A fagyálló folyadék alkalmazása akkor is nagyon fontos, ha nem tervezzük használni az autót a hideg napokon. Emellett az ablakmosó folyadékot sem szabad elfelejteni téli verzióra váltani. Néhanapján nem árt beindítani az autót és megmozgatni, mivel így az akkumulátor lemerülésének esélyét is csökkenthetjük, mivel vissza tud töltődni annyira, hogy ne legyen baj.