A tablet mérete is befolyásolt a vásárlás előtt

Mérlegeltem a tablet vásárlás előtt a méreteket. 7 colos, 8, vagy 10 colos kijelző lenne az ideális nekem? Mivel megrögzött hagyományos mobiltelefont kedvelő ember vagyok, ezért mindenképp kellett vennem egy tabletet, ha a mobilitás és a minimális helyigény adta lehetőségeket ki akartam használni. Az okostelefon kilőve, én nem tudom – pontosabban nem akarom – a képernyőt húzogatni, tapogatni telefonáláskor, jobban szeretek gombokat nyomogatni a hagyományos mobilomon.

Először arra gondoltam, hogy elég a 7 colos tablet. Minden ráfér ami nekem kell, vonatozás vagy buszozás közben akár egy filmet is kényelmesen nézhetek ekkora képernyőn. Ha az eggyel nagyobb, nyolc colos képátlójút választom, akkor filmnézés szempontjából nem érek vele sokat, hiszen a hosszabbik mérete mindkettőnek egyforma, így a film azonos szélességben tekinthető meg mindkét tableten.

10, 11 colos képernyő túl nagy lenne nekem, azt gondolom. Ekkora már nem férne el a kezemben, nem lenne praktikus ilyen kijelzővel utazgatni, márpedig nekem elsősorban az utazás során lenne rá szükségem, otthon, illetve az irodában hagyományos asztali számítógépet használok. Egyébként is, ha ekkora kijelzőre lenne szükségem, akkor inkább egy laptopot vásárolnék.

Igen tudom, hogy a tabletek apró trükkel átalakíthatók laptoppá! Vásárolni kell hozzájuk egy USB csatlakoztatású billentyűzetet, ami legtöbbször egy kemény tokba ágyazva kapható. Az USB-vel összekapcsolom a tabletet és a billentyűzetet, a kemény tokot pedig úgy alakítom, hogy a tablet egy laptop kijelzőhöz hasonló szögbe kerüljön elém. Természetesen ez a megoldás 7 colos kivitelű készülékek esetén is működik!

Elmondhatom, hogy végül a legkisebb méretű, könnyen kezelhető tablet mellett döntöttem. Az Infolex webáruház megbízható készülékei közül ezek tűntek számomra a legkönnyebben kezelhetőnek és az áruk is megfelelt!