A tólóajtók és harmonikaajtók nem csak jól mutatnak

Azon kívül, hogy szépen is mutatnak egy otthonban, ezek az ajtók helymegtakarítás szempontjából sem számítanak rossz választásnak. A modern és praktikus megoldások sok otthonban fontosak, már akkor is ha csak egy ajtóról van só. A zsúfolt otthonok és a rohanó világ együttesen igénylik a praktikus megoldásokat. A modern formavilágú tólóajtók és a harmonikaajtók már sok családi otthonban megtalálhatók. A fényszegény helyiségekben ezek a gravírozott és biztonsági üvegezéssel ellátott ajtók igen jól mutatnak.

A mai lakások egyre kisebbek, hiszen minden család számára fontos, hogy az otthonuk fenntartható legyen, és alacsony rezsiköltség társuljon hozzá. Mivel a lakások alapterülete kicsi, így az ajtószárnyak vagy az ajtószárnyak nyitásának egyre kevesebb hely jut. Ezekre a problémákra kínálják a tolóajtókat és a harmonikaajtókat. Két fajta tolóajtó közül választhatunk. A fal előtt eltolható és a falba futó tolóajtók közül. Természetesen a falban futó megoldás az, amely a legkisebb helyet foglalja, de egy már meglévő otthonban ennek beszerelése költségesebb és nehézkesebb. Új építésű projekteknél azonban tökéletesen kivitelezhető. A már meglévő otthonokban érdemesebb a fal előtt futó változat mellett letenni a voksunkat. A szalafa kínálatában megtalálható tolóajtók felső sínen futnak és az alsó részen csupán egy vezető nyelvecske található. A kétszárnyú tolóajtókra már szinkron vasalatot helyeznek, így a két ajtószárny együtt és könnyen mozgatható.

Tolóajtó
Tolóajtó

A harmonikaajtók közül kétféle megoldás létezik, az egyik, amikor a teljes szárny mozgatható, a másik, amikor több kis szárnyból áll a harmonikaajtó és ezek a kis szárnyak egymásra tolhatók. A második esetben kicsit több helyet foglal el az ajtó. Megfelelő falvastagság esetén azonban ez a jobb megoldás, hiszen a szárnyak teljesen eltüntethetők a falban. Itt is figyeljünk oda, hogy új otthon tervezésénél ez lehet az okos megoldás. A szalafa kínálatában, többfajta színben és kivitelben válogathatunk a harmonikaajtók és a tolóajtók közül.