A védősapka használatával komoly balesetek is megelőzhetők

Annak érdekében, hogy megelőzzük a komolyabb munkahelyi baleseteket, nagyon sok kockázati tényezőre kell kiemelt hangsúlyt fektetni. Míg egy irodai környezetben jóval kevesebb veszélyes szituációval kell számolni, addig egy raktárban, vagy épp építkezésen jelentősen magasabb a kockázat. Főképp utóbbi kapcsán tapasztalható immáron hosszú ideje a komoly kimenetellel járó balesetek magas száma.

Különösképp igaz ez olyan kivitelezéseknél, ahol betonacélvégekkel dolgoznak, szerencsére azonban a védősapka hathatós védelmet nyújt a szúrós elemek esetében. Az építőiparban amúgy is nagy figyelmet fordítanak a munkavédelmi felszerelések meglétére és megfelelő alkalmazására, ezért specifikus termékek óriási kínálata áll a rendelkezésre. A kötelezően viselendő sisak mellett a kesztyű és a lábbeli megválasztása is kardinális jelentőségű, ám a testünkön alkalmazott kiegészítők önmagukban még nem elégségesek. Rázuhanás esetén ugyanis a védősapka megóv attól, hogy az acélszál életveszélyes sérüléseket okozzon.

Ezért aztán nagyon nem mindegy, milyen modell beszerzése történik meg. Ugyan létezik költséghatékony és némiképp drágább védősapka is, ez egyike azon felszereléseknek, amin nem érdemes spórolni. Egy nívós darab kapcsán tudniillik teljes mértékben biztosak lehetünk abban, hogy a tanúsítványban szerepelt adatok a valóságnak megfelelnek. Eszerint egy védősapka akár a három méter magasból történő rázuhanás esetében is kellő védelmet nyújt, még száz kilogrammos testtömeg esetében is. Természetesen adott acélvég elrendezés kapcsán dönthetünk úgy is, hogy inkább védőprofilt alkalmazunk, ám ha a védősapka mellett határozunk, akkor ne felejtsük el, hogy egy rendkívül hatékony eszközről van szó. Menettel rendelkező, acélbetétes struktúrájának hála ugyanis számtalanszor újra felhasználható.