A Zsályaliget élménypark tulajdonosa Zsuffa Ákos

Magyarországon is elszaporodtak az élményparkok az utóbbi években. Számos lehetőség közül válogathatunk, ha kikapcsolódásra vágyunk a családdal. A Baranya megyei Zsályaliget élménypark azonban kicsivel más mint a többi hasonló kikapcsolódást ígérő park.

Zsuffa Ákost kérdeztük, hogy mégis miben más ez mint a többi? Elmondása szerint arra törekedtek, hogy egy családias környezetet alakítsunk ki, hiszen a családosok azok akik ellátogatnak ide. Ez azonban még nem minden, hiszen más élményparkoknak is ez a céljuk. A Zsályaliget élménypark elhivatottsága a zöldbarát szórakozóhely kialakítása a környezetvédelemmel párhuzamosan. Nemcsak azt mutatják meg a kicsiknek, hogy mennyire fontos a természet megóvása, de ugyanakkor a környezetet óvják is, hiszen napkollektorokat használnak fel, klímaként szolgáló csapadék vizet és a geotermikus energiát is kihasználva a vendégek kényelmét szeretnék elérni úgy, hogy az ne legyen negatív hatással a környék természetére és az állatok és növények környezetére sem. Számos rendezvény kerül megrendezésre itt, amely nagy örömet szolgál a környékbeli gyermekek és az ide látogató családok számára is.

A folyamatos fejlesztés alatt álló élménypark várja mindazokat akik szeretnének megismerkedni a környék nevezetességeit és élővilágát ismertető interaktív tanösvénnyel, közelről megnézni az állatsimogató minifarmot, elmélyedni a nádlabirintus világában, önfeledten szórakozni a farönk játszótéren, izgalmas órákat eltölteni a drótkötélpályán vagy esetleg a  trambulinpark az, ami igazán lefoglalja. A további beruházásokat illetően Zsuffa Ákos tulajdonos elárulta, hogy a jövőben étteremnyitást, szálláshely-bővítést és szabadtéri színpad kialakítását is tervezik.