Adóvisszatérítés okosan

Ételemszerűen nem csupán Magyarországon szükséges adóbevallást készíteni, hanem több országban is. Ausztria esetében sem szükséges minden esetben elkészíteni ezt a törvény által előírt bevallást. Azonban több esetben ajánlatos a munkavállalónak az önkéntes adóbevallás mellett dönteni, hiszen számos esetben ebben az alakban kérheti a munkaadó az év közben nem igénybe vett juttatásokat, mint az adókedvezmények vagy akár az utazási támogatások.

Az adóvisszatérítés viszont igényelhető akkor is, ha Ön Ausztriában dolgozik. Melyek azok az esetek, amikor Ön jogosult az adóvisszatérítésre? Adóvisszatérítésre, azaz jóváírásra azok a személyek jogosultak, akik családfenntartók, a gyermekeiket egyedül nevelik, a munkabére az év folyamán megváltozott, illetve a munkaviszonya nem tartott a teljes évben. De akkor is adóvisszatérítést igényelhet, ha a lakóhelye és a munkahelye közötti távolság meghaladja a 20 km-t. Mindezek mellett még számos más esetben is kérhet adóvisszatérítést.

Amennyiben szeretné megtudni, melyek azok az esetek, látogasson el a www.adozasausztria.hu internetes oldalára, ahol hiánytalanul megtalálhatja, milyen alkalmakkor jogosult még adóvisszatérítésre. Az önkéntes munkavállalói adóbevallást öt éven belül lehet benyújtani, ami leegyszerűsítve, egy példán bemutatva azt jelenti, hogy a 2012-es esztendőre vonatkozó adóbevallás a 2017-es év végéig adható át, vagyis decemberig.

Ha nem csupán azt szeretné megtudni, mikor jogosult Ön pontosan adóvisszatérítésre, hanem szeretné profi kezekbe adni ennek elintézését, keresse fel az Adózás Ausztria céget, ahol munkatársaik készségesen és szívesen válaszolnak a továbbiakban felmerülő kérdéseire is, hogy gyorsan és könnyedén menjen az adóvisszatérítés is.