Ágyneműhúzás, ágynemű csere

Van vajon olyan háziasszony, aki e szavak hallatán örömtáncot jár? Efelől erős kétségeim vannak. A jó minőségű ágyneműk viszont már a nők és agglegények (bocsánat:)) barátai is lehetnek.

Próbáltál már például valaha krepp ágynemű huzatot? Ez az a típus, amit soha, de soha nem kell vasalni! Az idő pénz! A krepp ágyneműhuzat, kiteregetés után pedig már hipp-hopp meg is száradt. Szóval, uraim! Ha egyetlen jó tanácsot adhatnék, az az lenne: krepp ágynemű vásárlásra fel!

Sajnos eléggé a rohanó életmód felé tendálunk, amiben a házimunkát igyekszünk a lehető leggyorsabb módon lebonyolítani. A robotporszívók és automatizált gépek világában már az ágyneműk is egyre barátságosabb anyagból készülnek. Mindannyian szeretjük a kényelmet, a harmóniát és az otthon melegét.

Ágyneműhuzat
Ágyneműhuzat

Nagyon kedvelem a régi mondásokat, mert szerintem rengeteg bölcsességet hordoznak magukban. Egyik kedvencem: „Ki, mint veti ágyát, úgy alussza álmát.” De mit is akar ez a rövidke mondat átadni nekünk? Életünk egyharmadát átalusszuk, a minőségi alvás tehát éppen annyira lételemünk, mint a tiszta oxigén, vagy a tiszta ivóvíz. Hogy miért kanyarodtam el ennyire az ágyneműtől? Mert azt gondolom, nagyon is szerepet játszik a jó alváshoz az, hogy milyen ágyneműben és milyen matracon tesszük. Ha mindegy lenne, akkor egy deszkán is álomra hajthatnánk fejünket. De már az ősemberek is megadták a módját és kényelmes, puha, levelekkel megágyazott helyen aludtak. Ó, de hol vagyunk mi már attól?! Abban a korban élünk, amikor jobbnál jobb anyagú ágyneműk közül válogathatunk. Flanel ágynemű, pamut ágynemű, krepp ágynemű, előkelő szatén ágyneműhuzat, a gyermekeknek Disney figurás ágyneműhuzatok széles választéka között mérlegelhetünk, hogy a tapétához melyiket is választanánk. A jól megfontolt mintájú és anyagú ágyneműhuzat egységes stílust ad a szoba miliőjének.

Más-más évszakokhoz is különböző ágyneműhuzatot húzunk fel takarónkra. Nyáron szatén, télen egy finom, meleg, puha flanel ágyneműben a legjobb aludni. A szatén ágyneműhuzat nyáron hűvös tapintást ad, felüdülés a nagy hőségben. A flanel 100% pamut anyagú, ami a természetesség varázslatos luxusával kényeztet alvás közben. Érdemes az ágyneműt hetente cserélni, ha nem tűröd magaddal egy ágyban a poratkákat.

Őszintén bevallom, nekem egy új ágynemű vásárlása ugyanolyan lenyűgöző és örömteli élmény, mint egy új cipő, vagy táska beszerzése. Nincs is jobb érzés, mint minden este tiszta, higiénikus és illatos ágyneműben álmodni.