Ajándék kollégának: ötletek, amikkel nehéz mellélőni

Kiválasztani azt a szuvenírt, ami az ünnepelt számára is emlékezetes lesz, gyakorta egyáltalán nem olyan egyszerű feladat, mint ahogy azt elsőre gondolnánk. Időnként persze abban a szerencsés helyzetben vagyunk, miszerint pontosan tudjuk, minek is örülne a célszemély, ám megeshet, hogy semmiféle támpontot nem kapunk ezzel kapcsolatban.

Különösképp gyakori ez, amikor az ajándék kollégának lesz, valamilyen neves alkalomra. Egyes cégeknél például bevett szokás, hogy születésnapra az ott dolgozók összedobnak egy komolyabb meglepetésre. Ilyenkor – legalábbis szerencsésebb esetben – nem a mi vállunkat nyomja a felelősség, hiszen azt is közösen döntjük el, mi legyen az ajándék kollégának.  Jóval nehezebb dolgunk lesz, ha például karácsony alkalmával húzni kell és egy olyan munkatársat kapunk, akiről vajmi keveset tudunk. Ilyenkor sem érdemes azonban kétségbe esnünk, egyszerűen csak válasszunk valamit a klasszikus, jól bevált tárgyak közül és inkább utólag tegyük személyessé. Így biztosan nem lövünk mellé és örülni fog a delikvens.

Hölgyek és urak számára egyaránt kitűnő ajándék kollégának például egy karóra. Persze vannak olyan kivételes esetek, amikor az érintett egyáltalán nem hord ilyen kiegészítőt, ám ezt minimális utánajárással ki tudjuk deríteni. Ilyenkor persze felmerül a kérdés, melyik az az ajándék kollégának, ami egyszerre kellően elegáns, nem túlságosan személyes és jó eséllyel valóban örömet okoz majd. Nos, az igazság az, hogy ezt a célt akár egy pohárkészlettel, vagy épp egy kiváló minőségű törölközővel is elérhetjük. A lényeg, miszerint a választott tárgy első osztályú legyen, illetve arról sem szabad megfeledkeznünk, hogy azt valamilyen módon egyedivé varázsoljuk. Erre a legalkalmasabb a gravíroztatás, illetve ruhaanyag esetében a hímzés.