Alapozd meg az ünnepi hangulatot karácsonyfa fényfüzér használatával!

December elején, ahogy közeledünk a karácsonyhoz és megkezdődik az adventi időszak a többség otthonát is ünnepi díszbe öltözteti. Az adventi koszorú és az apróbb dekorációk mellett nem feledkezhetünk meg a fényfüzérek alkalmazásáról sem. Ezek ugyanis szó szerint beragyogják az otthonunk.

Karácsonyfa fényfüzér elengedhetetlen tartozéka a karácsonyfának, ugyanakkor nem csak a fán használhatjuk, hiszen számos kreatív felhasználási módja van. A legnépszerűbb alternatíva kétségkívül a sárga és a fehér verzió, de a színeset is felhasználhatjuk például a kinti részek díszítésére. Ha nem érezzük magunkat kellőképp kreatívnak az sem jelent problémát, hiszen az interneten számos ötletet találhatunk, amikből inspirálódni tudunk. Az égőket használhatjuk kint és bent egyaránt. A fények nem csupán esztétikai, hanem jelképes jelentéssel is bírnak. ahogy végig megyünk az utcákon és jobbról is, balról is ezek a kedves fények látszódnak, mi is könnyebben elhisszük a karácsonyi csodát és kerülünk ünnepi hangulatba. Mindössze pár füzérrel mi is ünnepivé varázsolhatjuk otthonunk atmoszféráját.

A hagyományos fényfüzérekkel szemben a ledek alkalmazása azért is jó ötlet, mert utóbbiak energiatakarékos alternatívát jelentenek. Ízlés dolga, hogy hány darab és milyen színű fényfüzérrel díszítjük otthonunkat. Habár új keletű dolognak tűnhet a fényfüzér, azonban egyáltalán nem az, nagyon régóta használják őket dekorálásra. A fényekkel való díszítés már a középkori német területeken is elterjedt volt, bár akkor még gyertyákkal oldották meg a fényeket. A füzér vásárlása során ügyeljünk a leírásra, vagyis, hogy az adott terméket kintre vagy bentre ajánlják. Megfelelő használat mellett hosszú ideig gyönyörködhetünk a csodaszép karácsonyi fényekben.