Fájdalomcsillapító spray fogra és egyéb panaszokra

A hirtelen fellépő fogfájdalom az egyik legidegőrlőbb fájdalom, mely jellemzően a legrosszabbkor jelentkezik. Élete során a legtöbb ember megtapasztalja ezt a rendkívül kellemetlen problémát. Számtalan ok állhat a hátterében, de általában a fogbélben lévő ideget ingerli valami.

Fájdalomcsillapító spray fogra gyors megoldást jelenthet, amikor mielőbb szeretnénk megszabadulni a kínzó érzéstől. Számtalan okból kifolyólag jelentkezhetnek a panaszok. Ilyen például az ínybetegség, az állkapocs ízületi betegsége, a fogszuvasodás, egy sérült, meglazult tömés, megrepedt fog vagy a bölcsességfog növekedése. Sajnos a legtöbb esetben még magánorvoshoz sincs lehetőségünk azonnal eljutni, viszont a kínzó fájdalmat rövid időn keresztül is nehéz elviselni, nemhogy hosszú távon. Alapvetően háromféle fájdalomtípust tudunk megkülönböztetni. Az első a rövid, ám annál intenzívebb éles fájdalom, mely legtöbbször fogcsikorgatás, letört fog, fognyaki szuvasodás, illetve egy rosszul felhelyezett korona miatt érezhető. Emellett a kellemetlen érzet lehet tompa is, mely akkor jelentkezik, ha a fogideg károsodása bekövetkezik.

A lüktető fájdalom jellemzően akkor áll fenn, ha tályog vagy fertőzés okozta gyulladás alakul ki. Sok esetben a probléma jelenlétét az arc duzzadása is egyértelműen jelzi. Ha csak napok vagy egy-két hét múlva van időpontunk a fogorvoshoz, akkor az olyan fájdalomcsillapító készítmény, mint a Dolixir nagy segítséget nyújthat, hogy könnyebben kibírjuk addig a napokat. Emellett a jeges borogatás is sokat segíthet, mivel a hideg hatására az erek összehúzódnak, így lassítva a gyulladási folyamatokat. A sós vízzel való gargarizálás szintén enyhítheti a panaszokat. Emellett fontos, hogy ne csak a tüneteket kezeljük, hanem elmenjünk orvoshoz, hogy mielőbb megoldódjon a probléma. Nem szabad arra várni, hogy magától megoldódik a helyzet, mert a legtöbb esetben nem fog.