Autószállítás külföldről Magyarországra, autószállítás külföldre

Az új gépjárművek ára jelentősen drágult az elmúlt évek során. A magyar lakosságnak egy jelentős százaléka napjainkra külföldről behozott használt autót vásárol magának. Az autószállítások külföldről megsokszorozódtak. Azonban ennek a területnek is vannak buktatóti, amit érdemes elkerülni. Most erről írunk részletesen.

Autószállítás külföldről
Autószállítás külföldről

Hogyan válasszunk autószállító céget?

Mikor elhatározzuk, hogy gépjárművet szeretnénk vásárolni egy külföldi országból, mindig érdemes jól körüljárni a szállítási feltételeket. A gépjármű megvétele során már érdemes árajánlatokat kérni a hazaszállításra is. Az autószállító cég kiválasztásakor az alábbi paramétereket érdemes figyelembe venni:

  • Rendelkezik-e a szállítmányozási cég valós működési engedéllyel.
  • Milyen referenciái vannak az autószállítással foglalkozó cégnek.
  • Milyen országból szokott autókat szállítani az adott vállalkozás (aki egy országban otthonosan mozog és ismeri a helyi viszonyokat gyorsan és költséghatékonyan képes szállítani).
  • Az egyik legfontosabb: rakománybiztosítással rendelkezik – e a vállalkozás . Ha igen, akkor a megbízó és a szállító is nyugodtabb, mert a külföldről Magyarországra szállítandó gépjármű biztosítva van egy esetleges baleset esetén is.

Hogyan történik az autószállítás külföldről Magyarországra?
Miután kiválasztottuk az autószállító céget és a gépjárművet is megvásároltuk, egyeztetni kell a szállításhoz szükséges adatokat. Ezek az alábbiak:

  • A gépjármű típusa, méretei, súlya és egyéb paraméterei.
  • A gépjármű fel és lerakásának pontos helye.
  • A gépjármű felrakásának pontos időpontja.
  • A gépjármű lerakásának várható időpontja.

A nemzetközi fuvarozáshoz minden esetben szükség lesz egy CMR fuvarlevél kitöltéséhez, amit a feladónak alá kell írnia, ezzel is bizonyítva, hogy a járművet átadta. Mindezek után megtörténhet a szállítás. Az adott időpontban az autószállító tréler megjelenik a felvevő ponton. Ott az autó felrakása és a dokumentumok leigazolása megtörténik és elkezdődik a hazaszállítás. A korrekt autószállító cégek, akik gyakran szállítanak gépjárművet külföldről Magyarországra vagy belföldről külföldre, folyamatosan tájékoztatják a megrendelőt, hogy hol tart a szállítás és hozzávetőlegesen mikor érkeznek a lerakási pontra. Az autószállítás utolsó pontja, mikor az autószállító cég átadja sérülésmentesen a gépjárművet a tulajdonosnak.

Autószállítás Magyarországról külföldre

Itt sokan úgy gondolkodnak, hogy az autó kiszállítása belföldről külföldre alacsony költséggel jár, mert csak a kifelé utat kell megfizetni. Érdemes erre figyelni, mert ez sajnos nem felel meg a valóságnak. A kifelé vezető út mellett a hazafelé vezető utat is beleszámolják az autószállító cégek a költségekbe. Érdemes a szállító cégekkel ebben az esetben konzultálni. Ha a kifelé történő szállítás egybe esik egy külföldről Magyarországra történő szállításos megbízással, akkor jelentős költségeket tud a megrendelő megtakarítani.

Autószállítás külföldre
Autószállítás külföldre

Taki autómentő: autószállítás külföldről, Magyarországról külföldre

A Taki autómentő már évek óta nyújtja autószállítási szolgáltatásait belföldön és külföldön egyaránt. A külföldről belföldre történő gépjárműszállítást jelenleg Horvátországból, Ausztriából, Csehországból, Szlovákiából, Romániából, Szlovéniából, Németországból és Lengyelországból végezzük. Igény szerint Franciaországból, Olaszországból vagy más európai országból is hazaszállítjuk a megvásárolt járműveket. Ha Önnek autószállításra, tréleres autószállításra vagy autómentésre van szüksége külföldön vagy belföldön, keressen minket bátran az év bármelyik napján. Autómentő vállalkozásunk rakománybiztosítással, referenciával rendelkezik és a szolgáltatások díját bankkártyával is rendezhetik.