Az őszibarack jótékony hatásai

Nyáron számos gyümölcsöt fogyaszthatunk frissen. A szerencsések a kertben letudják szedni a fáról, mások a helyi piacon és szupermarketben, vagy akár online is megvásárolhatják őket. Az őszibarack nem csupán finom, hanem tele van hasznos vitaminokkal és tápanyagokkal.

Őszibarack fogyasztása több szempontból is ajánlott. Sajnos a felnőtt lakosságra és a gyerekekre is egyaránt igaz, hogy nem fogyasztanak elegendő gyümölcsöt. Pedig nyáron erre bőven lenne lehetőség. Az őszibarack jótékony hatással van az egészségre, ezért érdemes gyakran fogyasztani. Többek között tele van A- és C-vitaminnal, így a szem és a bőr egészségét is hatékonyan lehet támogatni általa. A barack rendszeres fogyasztásával javítható a látás. Az őszibarackban nincs zsír, illetve magas folyadéktartalommal rendelkezik. Egész pontosan a nyolcvanöt százaléka víz, így folyadékpótlásra is kiválóan alkalmas. Rosttartalma szintén magas, ezért kellőképp eltelít és támogatja az emésztést. Az A- és C-vitamin mellett E-vitamin tartalma is jelentős, így hozzájárul az immunrendszer egészségéhez. Emellett az erek belső falán keletkező lerakódások ellen is hatékonyan bevethető megelőzés által.

A benne lévő magas cink-, szelén- és magnéziumtartalom hozzájárul a jó közérzethez, illetve enyhíti a stresszt. A fentebb említett antioxidánsok elpusztítják a szabadgyököket, melyek számos negatív láncreakciót indítanak el a szervezetben. Ezek az antioxidánsok a szív- és érrendszer egészségét is támogatják. Habár a közismert mondás úgy szól, hogy minden nap egy alma az orvost távol tartja, azonban ezt a gyümölcsöt nyugodtan behelyettesíthetjük akár egy barackra is. A közeli üzletekben is megvásárolhatod, de akár online is rendelhetsz a kozertplusz.hu webáruházból!