Az USA egyik legismertebb városa: Las Vegas

Az Amerikai Egyesült Államok egyik legismertebb városa Las Vegas, mely egyben népszerű turisztikai célpont is. A város Nevada államban található, annak legnagyobb városa, az állam fővárosa azonban nem Las Vegas, hanem Carson City. A város nevének a jelentése spanyolul a rét.

Amerikai telepesek 1905-ben alapították, maga a település azonban csak 1911-ben lett hivatalosan bejegyezve. A város a Mojave-sivatag közelében fekszik, rendkívül száraz területen, nyárok a hőmérséklet gyakran a 40 fokot is meghaladja, miközben a páratartalom nagyon alacsony. Az emberek nem is nagyon sétálnak ilyenkor az utcán, hanem a légkondicionált épületekben vannak. Igazából éjszaka kel életre a város, nappal alszik.

A kevés csapadék miatt a környező hegyek kopárak, csak a város területén mesterséges módon létesített parkokban, kertekben és az utcákon vannak növények, ezeket rendszeresen öntözik, hogy ne száradjanak ki. A hőmérséklet télen szinte sosem megy nulla fog alá, általában 10 fok körül alakul, de a csapadék legnagyobb része ilyenkor esik. Las Vegas lakossága az agglomerációval együtt megközelíti a 2 millió főt, a város az USA leggyorsabban növekvő városai közé tartozik.

Szakértők szerint a sivatagos környezet miatt a terület csak egy meghatározott számú populációt tud eltartani. A város leghíresebb sugárútja a Las Vegas Strip, itt épültek az olyan híres las vegasi szállodák mint a Caesars Palace és a Bellagio. A város elsősorban annak köszönheti felvirágzását, hogy az USA-ban itt legalizálták az elsők között a szerencsejátékot, ezért is lett a beceneve a bűnös város becenevet.