Battlefield 4 – már csak 2 hónap a megjelenésig

A Battlefield sorozat eddigi sikerei méltán emelték a játékot az FPS-ek koronázatlan királyának. Az Electronic Arts csapata úgy tűnik az eddig kiszivárogtatott információkból, hogy hű marad a hagyományokhoz és most is monumentálist alkot. Lássuk mit tudunk eddig!

A Battlefield 4 bemutatóiból és híreiből egyértelmű, hogy – köszönhetően a FROSTBITE motornak – grafika és játékélmény szintjén eddig soha nem látott színvonalat fog hozni a játék, a végsőkig kihasználva a jelenlegi konzolgeneráció (Xbox 360, PS3) határait és tesztelve a megjelenés előtti, új konzolgeneráció (Xbox One, PS4) teljesítményét. Ha azonban valaki PC-n szeretné a játékot használni, elképzelhető, hogy fejlesztésre fog szorulni a nem túl régi gépe is.

A multiplayer módról már tudjuk, hogy 3 frakció közül lehet majd választani: kínai, orosz vagy amerikai. Emellett 4 specialista közül is választhatunk: Enginer (járművek ellen hatékony), Support, Assault (gyorsabban halad), Recon (nagyobb védelemmel ellátott).
Visszatér a Commander mód! A parancsnoki szerepet már a Battlefield 2-ből is ismerhetik a rajongók, de a Battlefield 4-ben radikális fejlődésen ment át.

Az új játékban a parancsnok szerepben tevékenykedő játékosnak nem lesz lehetősége belső nézeti módra kapcsolva közvetlenül részt venni a csatában, ellenben számtalan lehetősége lesz arra, hogy támogassa csapatát. A felderítésben hasznos UAV és EMP mellett megtaláljuk a Commander módban a Cruise Missile Warning-ot, amellyel jelezhetjük a csapattagoknak, hogy hová fog becsapódni az ellenséges rakéta. Emellett lehetőségünk lesz kijelölni csapatunk tagjai számára a veszélyesebb ellenfeleket is.

Az eddigi hírek csak fokozták a rajongók körében érzékelhető izgatott várakozást, kezdődhet hát a visszaszámlálás a Battlefield 4 megjelenéséig.