Eredetvizsga Nyíregyháza városában is

Az eredetvizsga azt jelenti, hogy a járművek hitelességét titkos, zárt ellenőrzési rendszerrel vizsgálják, összehasonlítva az egész járművet annak minden sajátosságával és egyediségével a jármű minden egyes azonosító elemével és minden fontos adattal.

Eredetvizsga Nyíregyháza városában igényelhető a gmaxx.hu weboldalon, tehát látogasson el ide, ha ön is olyan autót vásárolt, amin el kell végezni ezt a típusú vizsgát. Az eredetvizsgálat elsődleges célja annak meghatározása, hogy a tesztelt jármű azonosítói: alváz, motorszám és típustábla gyárilag eredetiek-e? Ha eltérés van valamelyik alkatrésznél, megállapítják, hogy annak mi az oka: jogosulatlan manipulálás, korrózió vagy sérülés utáni javításról van szó esetleg? Ezenkívül az eredetiségvizsgálat – megfelelő jogi háttérre támaszkodva – szinte teljes mértékben csökkenti a járművekkel kapcsolatos bűncselekményeket. Mikor szükséges tehát ezt a vizsgálatot végrehajtani a járművön? Különösen, ha használt járművet vásárolt, ha új járműve van, de az nem rendelkezik jármű-azonosító kártyával, ha van olyan járműve, amely még nem szerepel a nyilvántartásban, újbóli belépés vagy első üzembe helyezés esetén is szükséges a vizsga, valamint akkor is ha az autó technikai beavatkozáson ment keresztül, amely megváltoztatta alvázszámot.

Az eredetvizsga ugyanazt a dolgot jelenti 2021-ben is, mint korábban, és a lényeg az, hogy amikor egy használt autó tulajdonosa megváltozik, a vevőnek, vagy akár az eladónak lehetősége lesz megbizonyosodni arról, hogy a jármű tényleg teljesen „tiszta”. Ezért a hitelességi ellenőrzést mindig az adásvételi szerződés megkötése előtt kell végezni, mielőtt a járművet végleg a nevünkre írnák. A vizsgálatot minden esetben a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) által előírt technológia alapján kell végrehajtani. Amennyibe többet tudna meg erről és megtekintené az árakat keresse fel a gmaxx.hu weboldalt.