Esővíz elvezetés hatékonyan a legjobb eszközökkel!

Miután sikeresen telepítette a felszíni vízelvezető rendszert, a következő lépés az, hogy kitalálja, hová kell elosztani a vízelvezető csövekben összegyűlt esővizet. Erről még többet weboldalunkra látogatva olvashat majd.

Esővíz elvezetés várja a sunikft.hu weboldalon, ezért ha ön is vízelvezető megoldásokat keres, akkor nézzen be hozzánk, hiszen mindent megtudhat amire szüksége lehet. Feltételezzük, hogy Ön csak esővíz-elvezetőkkel dolgozik – ez azt jelenti, hogy a víz tetőkről, felhajtókról vagy utakról származik, és ezért a víz kezeletlen és mentes a jelentősebb szennyező anyagoktól – gyakran hallhatja ezt a vizet „csapadékvíznek”. A csapadékvíz elvezetők más végpontra vannak irányítva, mint a szennyvízelvezetők. Ezt hívják kifolyónak, és van néhány különböző lehetőség, ahová a felszíni víz a vízelvezető rendszer végén kerülhet. Gyakori lehetőség, hogy a vizet egy árokba vagy száraz kútba vezetik le, ami lényegében egy lyuk a talajban, és az idő nagy részében száraz marad. Amikor a víz áramlik, befuthat az árokba, amely megtartja a vizet, és lassan visszaengedi a talajba, hogy elkerülje az elöntést. Ezeket geotextil szövetbe lehet csomagolni, hogy elkerüljük a sár és iszap felhalmozódását, és ez lehetővé teszi a víz áthaladását is. A víz felszívódását segíti a kavics használata a kútban vagy árokban és környékén.

Ha egy hatalmas gödör ásása a kertben nem lehetséges, egy másik megoldás lehet, ha a vizet egy már meglévő vízfolyásba vezetjük, ha ez a helytől függően lehetséges. Ehhez szilárd műanyag csövet, például ikerfalat kell használni, és a kivezető nyílást betonnal kell körül venni a vízfolyás partján, hogy ne sértse meg az alatta lévő partot a vízáramlás okozta erózióval. A helyi vízügyi hatóságok specifikációkat és útmutatást adnak ennek telepítéséhez. Amennyiben hatékony vízelvezető megoldásokat keres, itt a helye a sunikft.hu weboldalon.