Ezért olyan népszerűek az ásvány karkötők

Szinte nincs is olyan ember, aki ne szeretné felcicomázni magát. Az elegáns darabok azonban nem alkalmasak a hétköznapi viselésre, egyrészt a stílusbeli különbségek miatt, másrészt pedig azért, mert túlságosan is drágák ahhoz, hogy minden napi használatban legyenek. Léteznek azonban olyan darabok is, amelyek alkalmasak a mindennapi használatra, mert mindennel illenek.

Ilyenek az ásvány karkötők. Ezek a darabok elterjedtek mind a fiatalok, mind az idősek köreiben. Ha egy kicsit szétnézünk, látni fogjuk, hogy minden korosztály előszeretettel viseli ezeket az ékszereket, mivel nem kötődnek semmilyen korosztályhoz. Ez annak köszönhető, hogy ezek az ásványok nagyjából ugyanolyan stílusban kerülnek fel a láncra, függetlenül attól, hogy milyen fajták. Mivel nincsenek megfestve, és még csak mintát sem tartalmaznak, inkább diszkrétnek mondhatók, mint kirívónak. Viszont ez a diszkrétség nem rontja a stílust. Ezek a darabok ugyanis nagyon szépek, és egyediek tudnak lenni, attól függően, hogy milyen kövekből vannak összeválogatva. Általában az a jellemző, hogy egy ékszerre csak egyetlen fajtából raknak, egyrészt azért, mert sokszor túl csicsás lenne, másrészt pedig azért, mert a különböző köveknek különböző fajta jelentést és hatást tulajdonítanak.

Ezekre a jellemző, hogy több kisebb darabból állnak össze. Viszont ezek a darabok lehetnek eltérő méretűek és alakzatúak. Általában nincs akkora eltérés, az esztétikai hatás kedvéért. A legnépszerűbbek a kocka, kör, vagy háromszög alakúak, viszont számos példa van arra is, hogy szabálytalanok. A leggyakrabban alapanyagként az ametisztet, a hegyikristályt és az akvamarint használják. Ezeknek mind eltérő a színük és egytől egyik gyönyörű, enyhén mattos. Ha valaki ilyent hord, akkor az is látszik, hogy van valami a kezén, de mégsem túl kirívó. Ha Önnek is felkeltette az érdeklődését, akkor látogasson el a www.asvanykarkotok.hu weboldalra és nézzen szét a széleskörű kínálatban.