Hatékony marketing szempotok alapján felépített weboldal

Marketing szempontok szerint érdemes felépíteni weboldalunk struktúráját. Statisztikák szerint az első 7 másodpercben dönti el a látogató, hogy megtalálható e az információ amit keres. Ez a rövid idő arra serkenti a weboldal készítésben jártas szakembereket, hogy úgy tervezzék meg az oldalt, ami alapján akár 7 másodpercen belül elérhető legyen az informácó amiről, az oldal valójában szól.

Weboldal készítés esetén erre a grafika és a jól látható felíratok szolgálnak a legtöbb eredménnyel. Természetesen nem mindegy, hogy milyen szín és milyen típusú grafikát használunk a weboldal készítés során. Figyelembe kell venni a cég arculati elemeit.(ha már van ilyen)

Fontos tudnivaló, hogy a marketing eszközökkel népszerűsíteni is tudjuk weboldalunkat. A jó weboldal nem attól lesz jó, hogy szép és jól felépített struktúra alapján van elkészítve. A jó weboldal bizony az utómunkálatok és a folyamatos érdekes információk közlésével érhető el.

Sok weboldal tulajdonos ezeket, az érveket nem ismeri, vagy egyszerűen elhanyagolja weboldalának e részét.

Egy ingyenesen használható statisztikai mérővel könnyedén nyomon követhető az oldal látogatottsága. Milyen kulcsszóra érkeznek vagy éppen melyik oldalunk a legnépszerűbb. Esetek többségében a weboldal készítés folyamata egy állandó dolog. Tehát folyamatos fejlesztések és alakítások szükségesek, annak érdekében, hogy a célközönségre legoptimálisabban szabott oldalt kapjunk.

Következő lépés ami a jövőben nagy szerepet fog játszani. Az pedig a mobil weboldal. Telefonokra optimalizált képernyőszélesség. Ennek segítségével a mobiltelefonról netezők is könnyedén (felhasználóbarát) elérhetik weboldalunkat.

Miért is habozna? Egy sikeres cég alapköveit képzi egy sikeres weboldal. Ebben mi segítségére lehetünk!

Forrás: Weboldal készítés