Hogyan válasszak konyhabútort?

Egyáltalán nem könnyű kiválasztani a megfelelő konyhabútort, így joggal merül fel a kérdés, hogy mégis milyen szempontokat érdemes figyelembe venni, hogy biztosan jól döntsünk. Már csak azért is alaposan kell végig gondolni a választást, mert a beépített konyhabútorokat nem lehet csak úgy kiszedni a helyükről és cserélni.

Konyhabútor kiválasztásának első lépése sokak szerint, hogy fel kell mérni a választékot. Holott a hatalmas kínálat a többséget csak összezavarja. Éppen ezért érdemes pár dolgot alaposan átgondolni. Sokan az esztétikumot helyezik előtérbe, azonban ennek inkább másodlagos szempontnak kellene lennie, hiszen hiába a lakberendezési magazinba illő konyha, ha egyáltalán nem praktikus és rémálom benne a sütés-főzés. Különösen az alsó szekrények esetében lehet találkozni számtalan praktikus megoldással. Érdemes ezeknek utánajárni és alkalmazni őket. Egyre inkább igényként jelenik meg, hogy a mosogatógép is beépíthető legyen. Érdemes ezt a megoldást is alkalmazni. Azt is érdemes letisztázni, hogy milyen eszközöket, konyhagépeket szeretne a szekrényekben vagy a munkapulton tárolni.

A konyhabútorok összképét leginkább a szekrényajtók adják. Érdemes tisztában lenni vele, hogy az üveges konyhaszekrények eleganciát sugároznak. A szín szintén sokak számára lényeges, azonban ennek is inkább másodlagos szempontnak kell lennie. A sötét színek összenyomják a teret, sőt úgy is fogalmazhatunk, hogy olyan érzetet kelt, mintha barlangban lenne az ember. Ilyen környezetben egyáltalán nem kellemes főzni, ezért kis konyha esetén célszerű inkább a világos színeket preferálni! Bővebb információkért és a konyhabútorok széles választékának megtekintéséért érdemes ellátogatni a domusz.hu webáruházba!