Konyhabútor a lakás elengedhetetlen bútora

Nehéz elképzelni egy lakást konyhabútor nélkül, márpedig konyhabútor nélkül nincs konyha sem. Manapság hatalmas a választék, így, aki konyhabútort szeretne választani, annak egyáltalán nincs könnyű dolga.

Konyhabútor – továbbá a konyha elengedhetetlen része a lakásnak, hisz itt készül az étel. Ugyanakkor a konyha azért is igazán fontos helyiség, mert nagyon gyakran amolyan kis társalkodó hellyé is alakul. A konyhát leginkább a konyhabútor határozza meg, így érdemes alaposan végig gondolni annak kiválasztását. A többség nem igazán tudja, hogy mit kell nézni konyhabútor választás során, mik a fő szempontok. Sokan a színt nézik leginkább, habár vannak ennél jóval fontosabb dolgok. Ilyen például a méret. Alapvetően kilencven centiméteres magassággal rendelkeznek a konyhabútorok, ami egy standard méret. Viszont az átlagostól eltérő testmagasság esetén érdemes változtatásokat eszközölni. Érdemes felegyenesedve állni és a tenyerét lefelé fordítva, körülbelül tizenöt-húsz fokos szögben behajlítani a könyökét. Így tudni fogja milyen magas konyhapultra van szüksége.

Fentebb említettük már a színeket, amik kevésbé fontosak, mint a méret, azonban kétségtelen, hogy a színeket sem lehet teljesen figyelmen kívül hagyni. Érdemes olyan konyhabútort választani, ami harmonizál a burkolatok és a falak színével. Fontos azzal is tisztában lenni, hogy a sötét színek szűkítik, összenyomják a teret, ezért kis méretű konyhába világos színek illenek. Nagyobb konyhába nyugodtan választhat sötét színeket. Ha szeretne konyhabútort vásárolni, akkor érdemes ellátogatni a mobell.hu weboldalra, ahol megtekintheti a dizájnos konyhabútorok széles választékát! Válasszon Ön is konyhabútort a mobell.hu webáruházból!