Hol lesznek a legnagyobb fesztiválok a Balaton környékén?

A nyár, tikkasztó hőséggel, idén is beköszöntött, és sokan semmi másra nem vágyunk a munkanap során, vagy az egyetemen ülve, mint végre mindezt magunk mögött hagyni, és néhány felejthetetlen napot tölteni a Balatonnál. A „magyar tenger” az idegenforgalmi szakemberek szerint idén is kiemelt népszerűségnek örvend majd, és ebben természetesen a jobbnál jobb programok is szerepet játszanak. Zenei fesztiválokban, gasztronómiai és kulturális rendezvényekben nem lesz hiány a tó környékén, ezért érdemes minél korábban megtervezni a szabadság idejét, hogy sok helyre eljuthass.

Ha a koncertek miatt keresnéd fel a Balatont, többféle szabadtéri program közül választhatsz, és szinte egész nyáron keresztül mindig más és más városban kóstolhatsz bele az éjszakai élet pezsgésébe. Bulizás előtt érdemes körbenézni a környékbeli szállásokat, mert könnyen lehet, hogy a végén már csak a sátor marad, mint alvási lehetőség

Idén immáron 16. alkalommal kerül megrendezésre Alsóörsön a Harley-Davidson Open Road Fest, de azok is megtalálják számításukat, akik a természet közelségét részesítenék előnyben a koncertek helyett. A Levendula Fesztivál alkalmából Tihanyban saját kezűleg is szedhetsz levendulát, a Csopakon megrendezésre kerülő Olaszrizling éjszakája során pedig jobbnál-jobb borokat kóstolhatsz. A tó környékén több városban is egy hónapon keresztül tart a Balatoni Hal- és Borünnep, ami a kulináris élvezetek kedvelői számára garantáltan jó választásnak bizonyul majd.