Honnan tudhatjuk, hogy szakember segítségére szorulunk?

Mi magyarok nem igazán akarunk szerelőt hívni. Ez nem csoda, annak tudatában, hogy a szerelő költséges, másrészről sokszor naphosszat kell várni kiérkezésére. Időnként viszont elkerülhetetlen, hogy szerelőt hívjunk.

Bővebben a szakember hívásról a linkre kattintva. Rengetegen vannak, akik a fűtés szezon végeztével belevetik magukat a kerti munkába, a ház csinosítgatásába, egy szóval teljes mértékben elfeledkeznek a kazánról. Holott a fűtési szezonon kívüli időszak tökéletes alkalom arra, hogy a kazán karbantartása megtörténjen. Itt természetesen, nem arra gondolunk, hogy szerszámos ládát kell ragadni és kútfőből megbütykölni a kazánt, sokkal inkább, hogy szakembert kell hívni, aki precízen elvégzi ezt a feladatot. Egy gázszivárgás az egész család életére veszélyt jelenthet, éppen ezért nem érdemes halogatni. Már egy rutinszerű ellenőrzés is fontos lehet, mivel feltárja, ha valami baj van és még időben helyre lehet hozni a problémát. A föld alatti gázszivárgás jelenti a legnagyobb problémát, az ugyanis legtöbbször nem észlelhető, csak ha már igazán nagy a baj.

Ha bármilyen szivárgó hangot hall vagy azt gyanítja, hogy otthonában gázszivárgás történik, akkor azonnal tárja szélesre az ablakokat és hagyja el a lakást. Még ha sötét van, akkor se kapcsoljon villanyt, mivel egyetlen apró szikra is elég lehet, ahhoz, hogy a kiszivárgott gáz berobbanjon. Érdemes figyelmeztetni a szomszédokat is a veszélyre, mert robbanás esetén az ő életük is veszélyben lehet. Nagyon fontos, hogy az illetékeseket is értesítse ekkor a problémáról. Továbbá, ahogy már említettük, az éves karban tartást nem érdemes félvállról venni. Bővebb információkért és elérhetőségért látogasson el a futes-gazszereles.hu weboldalra.