A motortér otthoni átvizsgálásának szabályai

Ha minden áron Ön akarja elvégezni a motor vizsgálatát, akkor pár dolgot nem árt szem előtt tartani. Ha pedig nem biztos a dolgában, akkor inkább forduljon szakemberhez.

A motor tér vizsgálatáról bővebb információk a linken érhetők el. A motortér átvizsgálása során nyugodtan lehet úgy mond puskázni, egy laikustól senki sem várja el, hogy kútfőből végezze az átvizsgálást. A legnagyobb segítséget a kezelési útmutató jelenti, egy vastag könyv apró betűvel, amiben minden benne van az autóról. Legtöbbször a kesztyűtartóban árválkodik, vagy a pótkerék környékén koszolódik. Ha viszont hiába keresi nem találja, akkor az interneten kell utána nézni, mivel elég sok típusról fenn van pdf formátumban a kezelési útmutató. Ha nem olvassa végig aprólékosan a szöveget, akkor is érdemes átlapozni és megnézni a képeket, valamint a hasznos leírásokat elolvasni és megfogadni a tanácsokat. Az egyik legfontosabb, hogy az ellenőrzést minden esetben kizárólag hideg motornál szabad elvégezni. Hideg motornál tekerje le az összes kupakot, pattintsa föl a fedeleket, de csak azokat, amiket az útmutató engedélyez. Érdemes bekészíteni tiszta rongyot vagy törölközőt, amit nem sajnál, ha koszos lesz.

Nincs más dolga, mint ellenőrizni, hogy a különféle tartályokban rendben vannak-e a folyadék szintek. Fontos, hogy a minimum és a maximum szint közt legyen a folyadék szintje, de az sem árt, ha szép színe van. Ha az olaj kevés volna, akkor érdemes utántölteni. Egy valamit érdemes szem előtt tartani, mégpedig, ha az egész flakont után tudja tölteni vagy a pálcán fekete az olaj, akkor mindenképp olajcserére lesz szükség, amit viszont szakemberre kell bízni.  A fékolaj szintre is érdemes ránézni, ha kevés, akkor pedig szervizbe kell vinni az autót.