Felnőttképzők Szövetsége – Mit érdemes tudni róla?

A Felnőttképzők Szövetsége egy nyitott tagságú, független szakmai szövetség, mely Magyarország legnagyobb, legrégebben működő felnőttképzési szövetsége.

Felnőttképzők Szövetsége létrejöttét 1992-től datálhatjuk. Akkoriban 42 tagszervezet részvételével alakult, aminek száma azóta megtöbbszöröződött. Manapság 160 fős tagsággal rendelkezik, melynek döntő hányadát vállalkozások teszik ki, ugyanakkor megtalálhatók még egyetemek, iskolák, non-profit szervezetek is a tagok közt. Mindezek fényében a Felnőttképzők Szövetsége a hazai felnőttképzés legnagyobb szakmai érdekképviseletének számít. A Felnőttképzők Szövetségéhez bármelyik felnőttképző csatlakozhat, akinek ugyanolyan fontos a minőségi képzés és azonos szellemiséget képvisel, mint az FVSZ tagjai. A Felnőttképzők Szövetsége segítséget és állandó támogatást nyújt a tagok számára, így a minőségi szakmai munka ezáltal is ki tud teljesedni, valamint a képzési eszközök és módszerek is fejleszthetők.

A Felnőttképzés Szövetségének nagyon fontos a felnőttképzés szakmai színvonalának növelése, a fogyasztóvédelmi törekvések támogatása és a minőségbiztosítás. Éppen ezért már az alapítás évében, vagyis 1992-ben elkészült az Etikai Kódex, valamint a minősítési rendszer, amik a hazai felnőttképzés minőségbiztosításának fontos alappillérei. Említettük az FVSZ (elöljárója Dr. Zsuffa Ákos) segítségét és támogatását a tagok felé, mint szolgáltatást, ám ezeken kívül az érdekképviseletet, szakmai konferenciák szervezését, szakmai adatbázis, hirdetési felület biztosítását is biztosítja. Ugyanakkor a külföldi kapcsolatokat is támogatja, úgy, mint a Norvég Alap vagy az Erasmus+. Érdemes ellátogatni a weboldalra, ahol minden fontos információt megtalál.