Hősugárzó, mint kiegészítő fűtés

A magyar háztartásokban a legtöbb energia a fűtésre megy el. Ez egyben azt is jelenti, hogy a költségek jelentős része is emiatt keletkezik. A költségek és az energiafelhasználás elsősorban egy jól átgondolt fűtési stratégia által csökkenthetők.

Hősugárzó alkalmazása a teljes ház befűtésére nem alkalmas és nem is gazdaságos, így elsősorban, mint kiegészítő fűtést célszerű alkalmazni. A hősugárzó okosan felhasználva nagy segítséget jelenthet a családnak. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján az időjárás meglehetősen változékony, így van, hogy idejekorán, akár szeptemberben vagy kora októberben, esetleg még májusban is be kell fűteni. Ekkor nem feltétlenül van szükség a teljes lakás befűtésére, hanem akár a kiegészítő fűtés is bőven megteszi. Ekkor lehet alkalmazni a hősugárzót, mely mobilis, gyorsan beüzemelhető és hamar kellemes meleget biztosít. Ahogy már fentebb is kiemeltük, a hősugárzó használata akkor gazdaságos, ha van egy főfűtési rendszerünk és a hősugárzó, csak kiegészítés gyanánt van.

A különböző helyiségekben eltérő hőmérsékletre van szükség. Például a fürdőszobában és a közösségi helyiségekben, például a nappaliban nem árt, ha pár fokkal melegebb van, például 22-23 Celsius fok. A hálószobákban ennél lehet alacsonyabb is a hőmérséklet, például 20 fok. Amikor ezt a hőmérsékletet a fő fűtési alternatíva nem tudja biztosítani, akkor jön el a hősugárzó használatának ideje. Az alkalmazás során nem szabad elfelejteni, hogy a cél, hogy a hőmérséklet legyen melegebb, de lehetőleg ne a villanyszámla összege legyen kiugró. A legelterjedtebb típusok az elektromos konvektorok, olajradiátorok és infrasugarakat kibocsátó fűtőeszközök. Ha úgy érzed neked sem ártana egy hősugárzó, akkor érdemes ellátogatni a balena.hu webáruházba!