Hasznos információk, amiket a radiátor választás kapcsán tudni érdemes

A radiátor helyes kiválasztása rendkívül fontos, ugyanis, ha rossz döntést hozunk, akkor biztosan nem fogjuk tudni megfelelően felfűteni a szobát. Az sem optimális, ha túl nagy vagy túl kicsi teljesítményű típus mellett döntünk. Ezért nem szabad hasraütésszerűen dönteni, hanem alaposan ki kell számolni, hogy mire van szükségünk.

Radiátor választás során nem elegendő csak azt nézni, hogy milyen típusú berendezésről van szó, illetve, hogy esztétikus-e, ugyanis nem ezek a fő szempontok. Először is azt kell tudni, hogy hova kerül. A legoptimálisabb hely az ablak alatt van, hiszen oda biztosan nem helyezünk szekrényt, tehát nem fog értékes helyet foglalni. Emellett a levegő itt némileg áramlik, még akkor is, ha az ablak szigetelése kiváló. Ezen a részen nincs semmi, ami a levegő áramlást megakadályozza, hiszen a függöny is öt-tíz centiméterrel a radiátor fölött végződik. Ha két radiátor is kerül a szobába, akkor egymással átellenben vagy átlósan kerüljenek. Mielőtt még kiválasztanánk az adott típust, előtte mindenképp számoljuk ki a helyiség hőigényét.

Ebben akár egy szakember segítségét is érdemes lehet kérni, hogy biztosra menjünk. Jobb az értéket felül kalkulálni, mint alul. A hőigény kiszámolásakor a szigetelést is célszerű figyelembe venni. Ugyanis hiába a kiválóan működő melegítő rendszer és a legjobb radiátorok, ha a hőszigetelés nincs rendben, akkor komoly összeget kell szánnunk a helyiség fűtésére. Éppen ezért, ha szeretnénk gazdaságosan fűteni, akkor nagyon fontos, hogy komplexen gondolkodjunk. Egy szakember nagy segítséget tud nyújtani a megfelelő méretű és típusú radiátor kiválasztásában. Mielőtt konkrét döntést hozunk, mindenképp gyűjtsünk minél több információt a témában. A balena.hu webáruházban pedig megtekintheted a széleskörű kínálatot!