Immunerősítés vitaminokkal

Egészségünk megőrzése és a betegségek elkerülése érdekében fontos, hogy vitaminokkal támogassuk szervezetünket. A hideg időjárás beköszöntével különösen fontos, hogy gondoskodjunk a vitaminpótlásról, lehetőleg természetes úton, zöldségek és gyümölcsök fogyasztásával, továbbá vitamin tablettákkal is támogathatjuk szervezetünk.

Immunerősítés legjobb módja a kellő vitaminbevitel. Ugyanakkor télen egyre nehezebbé válik friss zöldségekből és gyümölcsökből pótolni a vitaminokat. Ráadásul a napfény is egyre kevésbé süt, így a hasznos D-vitamin is kevésbé termelődik szervezetünkben. A vitaminoknak kétféle típusa van. Vannak a zsírban oldódó, valamint a vízben oldódó vitaminok. A zsírban oldódó vitaminok közé tartozik a D-, E-, K-, és az A-vitamin. Ezek mind nagyon fontosak. A hazai lakosság nagy része a tél végére D-vitamin hiányos állapotba kerül. Elsősorban tengeri halakból, májból, zabpehelyből és májból lehet pótolni a D-vitamint, ugyanakkor kapszula formában is pótolhatjuk. Az A-, K-, és E-vitamin brokkoliban, tejtermékekben, káposztafélékben található meg, viszont ezeket a vitaminokat is pótolhatjuk kapszulából.

A vitaminok közül talán a C-vitamin a legismertebb, melynek szintén fontos szerepe van az immunrendszer erősítésében. Elsősorban zöldségekben és gyümölcsökben található meg, például paprikában, citromban, almában, csipkebogyóban, narancsban és káposztafélékben. Fontos, hogy elegendő folyadékot fogyasszunk mellém, hogy az esetleges többlet mennyiség távozni tudjon és ne terhelje meg a vesénket. A vitaminbevitel mellett fontos a rendszeres testmozgás, valamint a tápanyagokban gazdag változatos táplálkozás. Vitamin készítményekért érdemes ellátogatni a wavita.hu webáruházba és megtekinteni a kínálatot!