Zsuffa Ákos publikációja az fvsz.hu weboldalon

A felnőttképzéssel kapcsolatban megkérdezett vállalatok többsége úgy gondolkodik, hogy ha a felnőttképzést rugalmasabban szabályoznák, az sokkal jobb ösztönzést jelenthetne a gazdasági szereplők számára, hogy tovább kepézzek alkalmazottjaikat.

Zsuffa Ákos erről beszél egy publikációban az fvsz.hu weboldalon, tehát ha többet szeretne megtudni erről a témáról akkor ide kell látogatnia.  Dr. Zsuffa Ákos és egyesülete szerint a vállalkozók a felnőttképzésre összpontosítanának a versenyképesség és a versenyelőny javítása, a hatékonyság és a technológiai változások alkalmazása, valamint az alkalmazottak megtartása és fejlesztése céljából. A válaszadók fele saját felnőttképzését tudatos folyamatként jellemezte és írta le. Ezt azt jelenti, hogy a legtöbben jobbnál jobb oktatási intézményekkel, képzési szakértői szolgáltatókkal, akkreditált oktatási és képzési cégekkel kötöttek oktatási együttműködést, és a legtöbbjüknek megvan a saját tanterve és mentorálási üteme – írták a kutatók a tanulmányban. Hozzátették emellett, hogy a vállalkozók lerövidítik a képzési időt, és jobban támaszkodnak a digitális tanulási lehetőségekre, amelyek manapság mindennél fontosabbak.

A visszajelzések alapján a munkáltatók értékelik azt, hogy valaki jobban szereti a pontos és önálló munkavégzés képességét, és ezekre a területekre kívánnak koncentrálni a felnőttképzéseken. Bár az idegen nyelvű kommunikációt és a digitális tartalom létrehozását nem tartják annyira fontosnak, mint kellene, hiszen talán ezek a legelőnyösebbek a mai világban. A közlemény szerint Zsuffa Ákos, a Felnőttképzési Szövetség elnöke egyetért azzal, hogy az online tanulás felhasználható a felnőttképzésben. Ha szeretne többet megtudni a felnőttképzésről és annak relevanciájáról, keresse fel bátran az fvsz.hu weboldalt.