Ismerd meg a recepciós hajós munkát!

Ha már van tapasztalatod, mint recepciós és szereted is a munkád, de szeretnél világot látni és jó fizetésre is szert tenni eközben, akkor a hajós munkákat meg kell ismerned. A folyami, vagy óceánjáró hajón a recepciós feladata épp olyan, mint egy szállodai recepciós feladata, csak annál valamivel összetettebb. A hajós recepciós állás betöltése nagyobb szaktudást igénylő pozíció. Mivel a hajó folyamatosan mozgásban van, így szükséges az alapos helyismeret is például.

A recepciós állások folyami és óceánjáró hajókon tehát adottak, csak épp fel kell készülni a kihívásokra. A recepciós ugyanis a hajó lelke. A vendégek mindig a recepcióhoz fordulnak, ha valamilyen információra van szükségük. Elengedhetetlen emiatt a rendkívül magas stressztűrő képesség és a jó kommunikációs készség. Természetesen vannak alapvető követelmények a hajós recepciós pozícióban. Angol folyami hajón az angol nyelv, német folyami hajón pedig a német nyelv magas szintű ismerete. Óceánjáró hajóknál pedig elengedhetetlen két idegen nyelv ismerete.

A recepciós állás esetében további követelmény a számítógép kezelés, és a szállodai szoftverek ismerete. Kell emellett legalább kétéves, négy vagy öt csillagos szállodában szerzett recepciós tapasztalat. A hajótársaságok számára az ideális jelölt minden esetben igen nyitott, nagyon  barátságos személyiség, valamint professzionális hozzáállású. Amennyiben egy adott jelentkező még nem rendelkezik kellő szakmai tapasztalattal, de kiváló nyelvtudása van, és egyéb adottságai is megfelelőek, akkor betöltheti az éjszakai recepciós állást.

A Crew Agency által közvetített recepciós hajós munka esetében a szerződések időtartama folyamon szezonális, amíg óceánjárókon hat hónap. Heti hét napot kell dolgozni tíz, vagy tizenkét órán át, viszont az átlagkereset elérheti az 1500 eurót is. Fordulj hozzánk bizalommal, ha hajón dolgoznál!