Mik a legkedvezőbb lakáshitel törlesztőrészletek? Kalkuláció

Ingatlant vásárolna, és szeretné kihasználni mindazokat a kedvezményes lehetőségeket, amelyek aktuálisan igénybevehetőek? Ahhoz, hogy egyéni igényeihez, pénztárcájához és elképzeléseihez is megtalálja az ideális ajánlatot, érdemes tisztában lennie a szükséges feltételekkel, és a hitelintézetek kínálatával.

Mielőtt azt gondolná, hogy a hitelfelvétel csak hátrányokkal jár, tudjon meg többet, szakemberek segítségével az Ön előtt álló lehetőségekről! Kiszámolhatja, hogy mennyibe kerül majd havi szinten a lakáshitel, bővebben itt.

 

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján elmondható, hogy még az alacsony ingatlanárak sem voltak sokszor elég meggyőzőek ahhoz, hogy a hitelintézetek ajánlatai mellett döntsenek a keresleti oldal szereplői. Mára a helyzet változni látszik, és egyre többen érdeklődnek az államilag támogatott lakáshitelek és a sokszor igen kedvező kamattámogatások iránt.

Lakáshitel törlesztés
Lakáshitel törlesztés

 

Természetesen a feltételeknek való maradéktalan megfelelés szükséges ahhoz, hogy a kamattámogatást igénybe lehessen venni. Nem mindegy, mennyiért kíván ingatlant vásárolni, mint ahogy az igénylő életkora, a gyermekek száma, vagy a ház/lakás területi elhelyezkedése is szerephez jut a támogatás elbírálásakor.

 

A választáskor mindenképpen vegye figyelembe, hogy számíthat-e majd törlesztő részlet emelkedésre, mint ahogy a felvenni kívánt összeg nagysága is nagymértékben döntő a havi kiadás mértékét illetően. Érdemes megismernie akár osztrák bankok lakáshitel ajánlatait is, melyek között szintén rálelhet az Ön számára minden szempontból megfelelőre. Ne feledkezzen meg az esetleges kezdeti költségekről sem, hiszen ezek szintén Önt terhelik!