Ismerd meg a WC pumpa helyes használatát!

A duguláselhárító módszereknek se eleje-se vége, rengeteg jó tanács és számos valóban hatékony módszer létezik, ami sokszor tényleg segíteni tud, ha a WC lefolyó felmondta a szolgálatot. Az viszont igaz, hogy a legtöbbször a legegyszerűbb eszközök hoznak enyhülést, csak épp tudni kell őket helyesen használni.

Az egyik leginkább hatásos duguláselhárítás segédeszköz a WC pumpa. Sajnos azt kevesen tudják, hogy a helyes használata is nagyon fontos, avagy nem mindegy hogyan is vetjük be. A WC pumpa helyes használata a lefolyóra való helyezése során kezdődik. Még mielőtt a pumpát a lefolyóra helyeznénk rá kell önteni egy forró meleg vizet, meg egy kevés mosogatószert is. Ha van túlfolyó, akkor azt be kell dugaszolnunk például egy nedves ronggyal.

Annak érdekében, hogy a WC pumpával történő duguláselhárítás meghozza a várt eredményt teljesen le kell fedni a WC pumpával a lefolyót, illetve állandóan folyatnunk kell rá annyi vizet, hogy az  lefedje a gumiharangot. Ezek után egy hirtelen mozdulattal fel-, és le kell húzni a pumpát többször is egymás után.

A duguláselhárítás tehát nem mindig olyan egyszerű, még akkor sem, ha a legegyszerűbb eszközöket használjuk, épp ezért ne keseredjen el, ha nem érte el a célját, mivel profi duguláselhárítás csapatunk segítségére lesz.