Ismerje meg Ázsia legszebb országait!

Ázsia a világ legnagyobb és egyben legnépesebb kontinense, ahová minden évben rengeteg turista látogat el. A teljes kontinensről elmondható, hogy kulturális és földrajzi szempontból is igazán különleges. Az alábbiakból bővebben szót ejtünk Ázsia legszebb országairól!

Ázsia országok és régiók közt csemegézve számos igazán különleges országot találunk. Ázsiát említve a többség szinte azonnal a Föld legnépesebb országára gondol, Kínára, mely elképesztően gazdag, több ezer éves kultúrával rendelkezik. Területén jól megférnek a fényűző, modern nagyvárosok, valamint a kissé elhagyatott nomád pásztorok által lakott régiók. Az ország kivételes természeti adottságokkal rendelkezik, illetve izgalmas gasztronómiájáról sem szabad elfeledkezni. Nem csoda, hogy rengeteg ember számára bakancslistás úti cél. Az országtól keletre található, Japán, melyet gyakran neveznek a felkelő nap országának is. Japán szintén gazdag kultúrával rendelkezik, ráadásul a japán gasztronómia is ugyancsak említésre méltó! A több évszázados japán történelem mellett a pezsgő, modern japán nagyvárosok is hamar elbűvölik a turistákat.

India méreteit és népességét tekintve Kínával vetekszik. Az országról a legtöbb embernek a henna, a füstölők és jóga jut eszébe. India rendkívül színes kultúrával rendelkezik, akárcsak az előbb említett két ország. A szintén Ázsiában található Thaiföld az egyik leglátogatottabb ország, amely többek közt paradicsomi természeti szépségének köszönheti a rengeteg látogatót. A fehér homokos tengerpart, az ősi romvárosok és a csodás Buddha szobrok minden turistát elvarázsolnak. Ázsia szintén említésre méltó országa a világ egyik gazdasági hatalmának számító Dél-Korea. Bármely országba szeretne utazni, ne feledkezzen meg az utasbiztosításról, például az axa-assistance.hu weboldalon!