Rágcsálóírtás szakszerűen

A rágcsálók megjelenése komoly aggodalmakat szül, ugyanis ezek a kártevők rengeteg kárt képesek okozni, ráadásul betegségeket is terjesztenek, ezért, ha felfedezi nyomaikat, mielőbb szakemberhez kell fordulni. Az alábbiakban azt is eláruljuk, hová fordulhat, ha rágcsálóírtásra van segítsége!

Rágcsálóírtás – Sajnos bármely otthonban vagy ipari létesítményben megjelenhetnek a rágcsálók. Ilyen esetben jellemzően nem elég kirakni némi mérget, ez ugyanis nem célra vezető. Ráadásul a rosszul kirakott méreg veszélyt jelenthet a háziállatokra, rosszabb esetben a gyerekekre is. A másik probléma, hogy a méreg gyakran nem öli meg a fészekben lévő szaporulatot, így a probléma nem szűnik meg. A rágcsálók rendkívül gyorsan képesek szaporodni, így nagyon hamar nem csak egy-két egér és patkány jelent problémát, hanem jóval több. A rágcsáló kiirtásához azzal is tisztában kell lenni, hogy egérről vagy patkányról van szó, mivel ezek az állatok eltérő életmódot folytatnak, így kiirtásuk különböző módszerekkel történik. Ha valóban hatékony rágcsálóírtásra vágyik, akkor azt javasoljuk, hogy kérje szakemberek segítségét!

Az egérrel és patkánnyal elsősorban az a probléma, hogy különféle betegségeket hordoznak. Az egerek által terjesztett betegség a baromfipestis, az agyhártyagyulladás vagy a szalmonella, míg a patkányok által terjesztett kór a kiütéses tífusz, illetve a vírusos hemorrhagiás láz. Járványügyi szempontból nagyon fontos írtani ezeket az állatokat. Ráadásul azt sem szabad elfelejteni, hogy ezek az állatok rengeteg kárt képesek okozni az épületben vagy élelmiszer ipari vállalkozás esetén az élelmiszerben, takarmányban. Bővebb információkat a kartevok.hu weboldalon talál, ahol többek közt az elérhetőséget is megtekintheti!