Lakás vásárlás Budapesten

Hogy hol vásárlunk lakást, az elsősorban attól függ, hogy milyen élethelyzetben vagyunk. Legyen szó a továbbtanulásról, a család bővüléséről az új ingatlan vásárlás olykor elkerülhetetlen.

Lakás Budapest – Nem ritka, hogy a magyarok életük során többször lakást vásárolnak, átlagban háromszor-négyszer. A vásárlás leggyakoribb oka az élethelyzet megváltozásában keresendő. A továbbtanulás vagy a szülőktől való leválás, a család bővülése, majd a gyermekek önállósodási miatti kisebb lakás keresés. Általában ezek azok a mérföldkövek, amikor költözködésre kerül sor. Érdemes tisztázni először is, hogy milyen típusú lakóhelyiségben gondolkodik. Lakást szeretne vagy kerttel rendelkező házat. Milyen környék jöhet szóba, valamint az egyik legfontosabb kérdés, hogy mekkora költségvetés áll rendelkezésre a lakásvásárláshoz. Érdemes ingatlanközvetítő tanácsát kérni, mivel így sokkal egyszerűbb lehet egyről a kettőre jutni. Különösen abban az esetben, ha a saját ingatlanját szeretné áruba bocsátani, abban az esetben is érdemes ingatlanközvetítő segítségét kérni, mivel így nagyobb eséllyel jár sikerrel.

Nem meglepő módon a hazai lakóingatlan tranzakció nagy része, konkrétan a negyede a fővárosban történik. Ugyanakkor aki ragaszkodik, ahhoz az elképzeléshez, hogy családi házban szeretne élni, annak nagyon nehéz dolga lesz Budapesten, ugyanis itt mindössze tíz százalék a családi házak aránya. Ha minden áron ragaszkodik a családi házhoz, akkor azt javasoljuk a XVI., valamint a XVII. kerületben nézzen szét. De, érdemes még a XXIII. kerületben lévő ingatlanokra is vetni egy pillantást, mivel ezekben a kerületekben gyakoribb a családi házak forgalma. Ha segítségre van szüksége, akkor javasoljuk, hogy látogasson el a homexpress.hu weboldalra.