Lopás megelőzés könnyedén

Valószínűleg minden bolt tulajdonos rémálma, hogy üzletébe egy bolti szarka betéved és elemeli a neki tetsző termékeket, majd fizetés nélkül távozik. Ha van a boltban kamera, van esély a tolvaj nyakon csípésére, máskülönben a termékkel együtt bottal ütheti a nyomát.

Lopás megelőzés nem lehetetlen feladat, számos módja van a bolti szarkák kiszűrésének. A legtöbb tolvajt nagyon nehéz kiszúrni, hisz kinézetükben, viselkedésükben nem térnek el a valóban vásárlási szándékkal érkezőktől. Vannak olyan üzletek, melyek fokozottan veszélyeztetettnek számítanak, hisz a benne árusított termékek szabályosan vonzzák a tolvajokat. Ilyenek például az ékszerüzletek, trafikok. Az ilyen helyeken az eladók fokozott veszélynek vannak kitéve, így nem csak a termékek ellopásának megakadályozására, de a dolgozók testi épségének megóvása érdekében is érdemes a bolti lopás védelem érdekében tenni. Érdemes pénzt fordítani a lopás megelőzésére, hisz, ha nem tudnak Öntől lopni, az az Ön számára is jó befektetés a jövőre nézve.

Ruhaboltokban, nagy áruházakban látni leginkább, de a kisebb üzletekben is találhatók elektronikus áruvédelmi kapuk, melyek közvetlenül a bejáratnál találhatók meg. Előnye, hogy kis helyigénnyel rendelkezik, ráadásul padlóba fúrás nélkül is telepíthető.  Ezeknek az áruvédelmi kapuknak a lényege, hogy a termékeken található áruvédelmi címkéket, etiketteket érzékelik. Ha a vevő kifizette a terméket, ezeket az áruvédelmi címkéket, etiketteket eltávolítják, vagy hatástalanítják. Ha ez nem történik meg a kapu megszólal, jelezve a lopási szándékot. Ehhez szükséges a termékekre áruvédelmi címkét ragasztani. Az aruvedelem.amersec.hu weboldalon nagyszerű tippeket találhat, melyek segítségével megakadályozhatja a tolvajok ténykedését üzletében.