M5 csatorna teljes műsora az interneten

Az M5 oktatási tartalmával 8:00-tól 20:30-ig segíti a koronavírus-járvány által kiváltott digitális oktatással küzdő végzős diákokat. A fő programok (Felsős és Alsós – Sulikalandok, amely 2020. március 30-án indult, és az Érettségi című műsor) mellett más korábban sugárzott műsorokat is sugároz.

M5 teljes műsor megtekinthető a musor.tv weboldalon teljes egészében és teljesen ingyenesen, és még sorban sem kell állnia az újságárusnál, hogy megtekintse az egész heti műsort. Az alsó tagozatos programblokk a matematika, a természettudományok és a magyar nyelv területén segíti az oktatást, a Felsős programot pedig történelem, kémia, fizika és biológia tantárgyak egészítik ki. (Az utolsó három csak a 7. évfolyamnak szól). 2016. április 5-én a 24.hu azt írta, hogy az MTVA valószínűleg az M5-ön közvetíti a 2016-os nyári olimpiát, így az M4 Sport szokásos sportközvetítései megmaradnak. Bár a Forma-1-es futamot nem az olimpia ideje alatt, augusztus 5. és 21. között rendezik, viszont az NB I-es futballfordulókat, az Európa Liga selejtezőit, az Európai Szuperkupa döntőjét, a túraautó -vb versenyt igen, és mindannyian láthatóak lettek volna a közszolgálati sportcsatornán.

Az MTVA viszont cáfolta a hírt, majd 2016. április 22-én bejelentette, hogy oktatási-kulturális csatornát hoz létre a frekvencián. Az új közszolgáltatási adót 2016. augusztus 6-án vezették be, és eredetileg az M4 Sport kiegészítő csatornájaként szolgált a 2016. évi nyári olimpián, szeptember 7-től pedig a 2016. évi nyári paralimpia kizárólagos magyar adója volt, majd 2016. szeptember 18-án. reggel 7 órától vette végleges oktatási- kulturális formáját, amelyet ma is visel. Amennyiben többet tudna meg a csatornáról és megismerkedne műsoraival keresse fel a musor.tv weboldalt.