Megfázás elleni gyógyszerek

A megfázás alapvetően azon betegségek gyűjtőfogalma, mely alatt a vírus által okozott felső légúti megbetegedéseket értjük. A tünetek kellemetlenek, azonban nem annyira, hogy emiatt az emberek otthon maradjanak, éppen ezért sokan nem veszik komolyan ezt a betegséget és betegen is járnak munkába, iskolába.

Megfázás esetén a legjellemzőbb tünetek a torokfájás, orrdugulás, váladék az orrban, ami gyakori orrfolyást eredményez, továbbá láz és tüsszögés is előfordulhat. A betegek gyakran nem veszik komolyan ezeket a tüneteket, így orvoshoz sem fordulnak. A megfázás a hideg hónapokra jellemző, így elsősorban októbertől márciusig betegednek meg az emberek megfázásban. A hazai felnőtt lakosság egy évben többször is átesik a megfázáson, általában három-négy alkalommal. A nátha kezelésére többféle módszer létezik, ugyanakkor nagyanyáink házi módszereit sem érdemes sutba dobni. A megfázás általában négy-tíz napig. Fontos a betegség kezelése, mivel e nélkül szövődmények alakulhatnak ki, ebben az esetben pedig antibiotikumos kezelésre lesz szükség.

Fontos, tisztában lenni vele, hogy a megfázást nem lehet gyógyítani, hanem a tüneteket lehet enyhíteni, ez viszont nagyon fontos. A beteg környezetét is fertőzi, így a legjobb, ha otthon marad meleg környezetben. Különösen láz esetén fontos az ágynyugalom. A különféle illóolajok, például mentol, hibiszkusz és eukaliptusz, valamint a gyógyteák sokat segíthetnek a mielőbbi gyógyulásban. Ezenkívül ma már számtalan vény nélkül kapható gyógyszert is meg lehet vásárolni a patikákban, valamint online, például a gyogyline.hu webáruházban! A megfázás elleni gyógyszereknek köszönhetően hamar túl lehet a betegségen és tünetei is sokkal elviselhetőbbé válnak, így érdemes ezeket alkalmazni!