Mi történik az urológián?

Sok férfi abban a hitben él, hogy az urológushoz, csak bizonyos kor után szükséges elmenni, és akkor is nagy kellemetlenségként néznek vele szembe.

Mi történik az urológián? Az urológia vizsgálati területei a vese, a húgyhólyag, a húgyutak, a nemi szervek húgyutakkal kapcsolatos részei, illetőleg a prosztata és a herék. A férfiaknál a leggyakoribb panaszok a herékhez és a hímvesszőhöz kapcsolódó problémák, a nők esetében a menopauzával összekapcsolható inkontinencia (vizelettartás képességének hiánya), a fiataloknál pedig a visszatérő hólyaghurut, amit a szexuális együttlét aktivál, a legfőbb panaszforrás. Az urológia alapvizsgálatok, nem fájdalmasak, esetleg csak minimális kellemetlenséget tapasztalhatnak a páciensek. Diagnosztikai szempontból, a fizikális felmérések mellett, a labor és esetleg ultrahangos vizsgálatokra is szükség lehet, ezért legjobb, ha a beteg úgy készül, hogy a találkozó során, vizeletmintát kell adnia. Mindenképp tanácsoljuk, hogy a páciens, a korábbi leleteredményeit, orvos papírjait vigye magával, mert szükség lehet rá a kivizsgálás során.

A panaszok megoldására az urológus, több megoldást kínálhat. A gyógyszeres kezelések mellett, fontos szerep jut az életmódunk változtatásának. A táplálkozási szokásokban és a folyadékfogyasztásra vonatkozólag is kaphatunk hasznos tanácsokat. Egyes problémák megoldására, esélyes hogy sebészeti beavatkozásokat végeznek. Ezek a legegyszerűbb és rövid idő alatt elvégzett eljárástól, egészen a komolyabb műtétekig terjedhetnek. Ha a nemi szervek egészségéről van szó, nem szabad, hogy a gátlásosságunk miatt, elhalogassuk ezt a problémát. Az altesti egészség is nagyon fontos a teljes élethez. Saját érdekeink miatt, a felmerülő problémáknak, minél gyorsabban járjunk utána. Ha Önnél bármiféle panaszok jelentkeztek, egyeztessen időpontot a Belvárosi Orvosi Centrumba, a +36 30 870-74-27-es telefonszámon, vagy az info@boc.hu e-mailen címen keresztül.