Milyen hajvágó ollót érdemes vásárolni?

A megfelelő hajvágó olló kiválasztása egyáltalán nem könnyű feladat. Már csak azért sem, mert nem elegendő kiválasztani az első jónak tűnő darabot, számos egyéb szempontot is szem előtt kell tartani, hiszen végső soron egy munkaeszközről van szó.

Hajvágó olló olyan a fodrász számára, mint a zenésznek a hangszer. Hiába a zenész tudása, ha a hangszer nem megfelelő, esetleg rosszul van behangolva. Ez a fodrászra és a hajvágó ollóra is tökéletesen igaz. Annak érdekében, hogy a fodrász tökéletes, precíz munkát tudjon végezni, nagyon fontos, hogy megfelelő, minőségi eszközökkel dolgozzon, így a vendég nagyobb eséllyel kel fel elégedetten a fodrász székből és válik visszatérő vendéggé. Érdemes tisztában lenni vele, hogy megvan a titka a megfelelő hajvágó olló kiválasztásának. A rövid pengével rendelkező olló tökéletes azok számára, akiknek kicsi a kezük, illetve a negyvenöt és hatvanöt fokos vágás esetén is nagyszerű választás. A hosszú pengéjű ollók a nagy kezű fodrászok számára kényelmesek, illetve, ha nagy mennyiségű tincset vagy lófarkat kell levágni. Ezenkívül a rövid felnyíráshoz is a hosszú pengéjű hajvágó olló a legalkalmasabb eszköz.

Érdemes azzal is tisztában lenni, hogy a különféle hajvágási technikákhoz más és más típusú ollók szükségesek. Éppen ezért van egy fodrásznak általában több ollója is, mivel mindegyik másféle feladat elvégzésére alkalmas. A megfelelő hajvágó olló kiválasztása során arra is ügyelni kell, hogy az olló kényelmes fogással rendelkezzen, hiszen, ha hosszan kell vele dolgozni, akkor nagyon kellemetlen, ha kényelmetlen a fogása és alig várja, hogy végre letehesse. Ha szeretne minőségi fodrász ollót vásárolni, akkor azt javasoljuk, hogy látogasson el a szepsegcikk.hu webáruházba, ahol a széleskörű kínálatot is megtekintheti!