Minden, amit a sport lövészetről tudni akartál!

A sportlövészet kapcsán a többség kevés információval rendelkezik, azt pedig csak kevesen tudják elképzelni, hogy ebben a sportban próbára tegyék magukat. Ha érdekel a sportlövészet világa és szeretnél bővebb információkhoz jutni, olvass tovább, bevezetünk ebbe a különleges világba!

Sport lövészet kapcsán sokan azt sem sejtik, hogy ez egy igen komoly sportág, méghozzá olyannyira, hogy a modernkori olimpiai programban is szerepel, egészen 1896-tól kezdve. A sportlövészet szabályai szerint a versenyzők három fegyvernemben mérettetik meg magukat, ezek a puska, a pisztoly és a vadászpuska. A pisztolyosok tíz huszonöt és ötvenméteres távolságból lőnek a céltáblára, míg a puskások tíz és ötven méteres távolságról versenyeznek. A sportlövészetbe soroljuk még a trap lövészetet is. Ennek közismertebb neve az agyaggalamb lövészet. A versenyzők egy tizenkét kaliberű puskával lőnek, habár nem egy agyaggalambra, hanem egy tíz centiméter átmérőjű korongra, amelyet egy hajítógéppel lőnek ki. Minden versenyző két lövést adhat le egy-egy korongra. A magyar versenyzők ebben a sportágan is igazán sikeresek, több érmet is szereztek már az olimpiákon.

Ha szeretnéd kipróbálni magad a sport lövészetben, azonban még sosem volt éles lőfegyver a kezedben, akkor célszerű először egy élménylövészeten részt venned. Szinte biztosak vagyunk benne, hogy élvezni fogod és minden porcikád átjárja az adrenalin. A sportlövészet egy nagyszerű sport, sokan űzik és élvezik. Ha szeretnél belekóstolni a lövészet világába, akkor azt javasoljuk, hogy válassz ehhez egy igazán korszerű lőteret, mely egész Európában egyedülállónak számít. Az Alpha Shooting lőtér ideális hely profi és amatőr lövészek számára. Bővebb információkért látogass el az alphashooting.hu weboldalra, ahol többek közt elérhetőséget is találsz!